- Kjære Sparebanken Vest!

Artikkelen er over 12 år gammel

Les brevet fra Bergen Boligaksjon til banken.

DEL

"Åpent brev til Sparebanken Vest v/administrerende direktør Stein Klakegg

Kjære dere i Sparebanken Vest, vi har lest i avisen at dere har kjøpt tomten etter Jonsvollskvartalet fra Ole Jan Strønen. Gratulerer så mye! Vi tror og håper at dere vil bli en klokere, mer kreativ, mindre destruktiv, kort sagt bedre eier av tomten enn det Strønen viste seg å være. Vi ønsker dere lykke til med byggingen av nye lokaler på i Jonsvollskvartalet, og håper at dere tar nærmiljøet med på råd når dere nå skal bestemme dere for hvordan det skal bygges.

Imidlertid har vi også skjønt at tomten kommer til å stå tom enda en stund. I den anledning håper vi at det er greit for dere i bankens ledelse at vi anlegger en liten midlertidig park på en del av området og legger til rette for at folk kan bruke området til rekreasjonsaktiviteter som ballspill og andre utendørsaktiviteter som trenger litt plass. Bergen har en rekke grøntareal, men vi kan trenge flere. Dessuten er det gjerne slik at offentlige parker skal være fine å se på, det er de ikke alltid etter at noen har spilt fotball i dem. Parken på Jonsvollskvartalet er enkelt utformet og kan brukes til hva som helst av hvem som helst. Parken vil også være en grønn lunge i et ellers tungt trafikkert område. Vi tror det kan være et godt tilskudd til hele Nøstet.

I Bergen Kunsthall har kuratorgruppen Kommando ved en rekke anledninger brukt kunsthallen i dødtiden mellom to større utstillinger til å arrangere mindre utstillinger. Slik blir utstillingsrommet utnyttet maksimalt, og mindre prosjekter får sjansen til å bli vist frem i et flott rom. Hvorfor ikke bruke byens tomme områder på en lignende måte?

Beste hilsener

Bergen Boligaksjon"

Artikkeltags