Gå til sidens hovedinnhold

La naken mann i sengen til Siv

Artikkelen er over 10 år gammel

Fikk sjokk etter kollega-«spøk»

Etter fylkesårsmøtet til Hordaland Frp i fjor våknet Siv Gørbitz opp med en full og naken mann i hotellsengen sin. En kvinnelig partikollega hadde plassert ham der «for å spøke».

– Da jeg kom ned i matsalen om morgenen, så satt Liv Røssland og Janne Halvorsen og et par andre medlemmer og smilte bredt. Jeg hadde på følelsen at alle visste noe jeg ikke visste. Det utløste at jeg sa til dem at det lå en naken mann i sengen min. Alle lo, og jeg forsto at de visste om det fra før. Så rakk Janne Halvorsen opp hånden og sa at ”det var jeg som gjorde det”. Selv opplevde jeg det som svært sårende, sier Gørbitz til BA.

SKUESPILLER

Gørbitz hadde tatt en tidlig kveld. Det var hun som hadde hyrt inn skuespilleren som hun våknet opp med.

Han hadde havnet på nachspiel med flere av årsmøtedelegatene, blant andre flere lokale topper.

Det fra dette nachspielet skuespilleren ble innlosjert i Gørbitz sitt rom mens hun sov.

Liv Røssland, som er finansbyråd i Bergen, mener Gørbitz ikke forteller sannheten.

– Jeg reagerer med sjokk på påstandene. Jeg kjenner ikke til denne episoden og jeg klarer ikke å huske hvem jeg spiste frokost med. Uansett er dette helt ukjent for meg, sier Liv Røssland til BA.

FEMTEKANDIDAT

Nominasjonskomiteen har foreslått Janne Halvorsen som femtekandidat foran dagens nominasjonsmøte i Bergen Frp.

Møtet, som blant annet inneholder innslag av Carl I. Hagen og ledes av generalsekretær Geir Mo, skal avgjøre den endelige valglisten til Frp.

Partiet har vært ridd av konflikter i tiden foran nominasjonsmøtet. BA avslørte forrige uke at byråd Øistein Christoffersen trakk seg, både som leder av Bergen Frp og som listekandidat.

Han var foreslått på 4. plass.

SENIOR-FRP

Bakgrunnen for at han trakk seg var at Monica Nilsen, en partiveteran og backbencher i bystyret for Frp, kom med påstander om at han forsøkte å kjøpe seg stemmer i nominasjonsprosessen fra senior-Frp.

Janne Halvorsen bekrefter sengehistorien overfor BA, men synes det er simpelt å omtale den.

– Det var en spøk. Utover det vil jeg ikke uttale meg. Jeg har snakket med Siv om dette før, og det er helt unødvendig å trekke frem gamle ting, sier hun.

TRAGISK SITUASJON

Øistein Christoffersen sier at han ikke vil kommentere noe som helst angånde konspirasjonsteoriene som herjer partiet.

– Men det er en tragisk situasjon for et parti i posisjon å bli ridd av slikt.

Han stiller på nominasjonsmøtet i kveld som vanlig medlem, sier han. På spørsmål om han har tenkt å sitte som byråd ut denne perioden for Frp, svarer Christoffersen slik:

– Jeg sitter så lenge jeg har byrådsleder Monica Mæland sin tillit. Jeg er folkevalgt, og det er uavhengig av det som skjer i Frp nå.

HANDLER OM MOBBING:

Gørbitz, som er gift og har flere barn, mener hendelsen der hun helt ufrivillig våknet opp med en naken mann i sengen langt fra var morsom.

– Det handler om mobbing, og det handler om avgjørelser tatt av mennesker som skal sitte i toppen av rådhuset og styre denne byen. De har utvist en vurderingsevne som ikke på noen måte kan kalles normal, sier Gørbitz til BA.

BA har kjent til historien i flere dager, men først i dag valgte Gørbitz å fortelle om det åpent.

UHELDIG

Torkil Åmland, som ble konstituert som leder av Bergen Frp da Christoffersen ga seg, er også leder i nominasjonskomiteen. Han mener Gørbitz burde tatt opp historien i partiets egne organer i stedet for i pressen.

– Dette er uheldig, og det er kritikkverdig. Senest i dag hadde jeg en lengre samtale med Gørbitz der jeg ba henne om å ta opp flere episoder med meg, dersom det var behov for det. Jeg fikk til svar at det ikke var noe mer, sier Åmland.

UKULTUR

Samtalen han hadde med Gørbitz omhandlet historien i BT der Gørbitz mente seg truet av Frps gruppeleder i bystyret Tor Woldseth i forbindelse med påstander om kupplaner i partiet. Woldseth rykket ut i dagens BT og benektet påstandene.

– En time etter, så kommer det en ny historie. Det er vanskelig å gjøre noe med påstander om ukultur i partiet, dersom det ikke tas opp. Når hun nå i tillegg forteller dette så nært opp mot nominasjonen, og navngir folk, så er agendaen åpenbar: Hun ønsker å skade noen.

SKADELIG

Åmland presiserer at han ikke vil kommentere selve episoden der en Frp-kollega lurte en mann opp i sengen til en sovende Gørbitz.

– Den kjenner jeg ikke til, sier lokallagslederen.

– Er du kritisk til at hun forteller historien i det hele tatt?

– Nei, hadde hun tatt det opp i de rette organene og opplevd at ingenting skjedde, så kunne jeg forstått det. Men siden må man spørre seg om motivene med denne historien.

– Er dette skadelig for partiet?

– Det er mest skadelig for henne selv. Men det er klart det gir et bilde av et parti uten kultur, det er åpenbart.