Det var i et intervju med Åsane Tidende den nyvalgte byråden kom med uttalelsene som har skapt høye bølger rundt Høyre-Frp-KrF-byrådet.

- Vi må sørge for at de som er her blir integrert på en skikkelig måte. Det inkluderer opplæring i både språk og hvordan vårt samfunn fungerer. Det handler om grensesetting, og er ikke annerledes enn å oppdra barn eller hunder, sa han.

Senere bekreftet han uttalelsene i Dagbladet og NRK.

SV vil stille mistillitsforslag mot ham. Rødt kommer til å støtte forslaget.

Amir Payan (SV) arrangerer fakkeltog mot byrådet på mandag. Nizar Hirori, Høyre-medlem, leder av Kurdisk Kulturforum i Hordaland og medlem av Felles innvandrerråd, oppfordrer partifelle og byrådsleder Monica Mæland om å kvitte seg med Christoffersen.

I dag har Frp-byråden sendt et leserbrev til BA og BT. I brevet legger han seg helt flat og i løpet av seks avsnitt beklager han uttalelsen sin minst seks ganger.

Tar vi med formuleringene der han karakteriserer sin egen uttalelse og indirekte beklager, kommer antallet beklagelser opp i ti.

- Jeg kom i skade for å benytte en bildebruk som ikke er akseptabel, verken for meg selv og mine verdier eller for byrådet som jeg er valgt til å være en del av, skriver Christoffersen.

Han forstår at uttalelsene hans har skapt bruduljer.

- Reaksjonene lot ikke vente på seg, men jeg føler at det er riktig og rettferdig at det ble slik.

Byråden beklager overfor byens innbyggere generelt og byens innvandrerbefolkning spesielt. Videre beklager han overfor bystyret og byrådet.