Ler av Kenneths syltelabb-utspill

Amir Payan, bystyrerepresentant for SV.

Amir Payan, bystyrerepresentant for SV.

Artikkelen er over 11 år gammel

Kenneth Rasmussen vil forhindre bønnemøte på Torgallmenningen med syltelabber og grisehyl. - Utspillet var både morsomt og hårreisende, sier Amir Payan (SV).

DEL

Bakgrunnen for bystyrerepresentant Kenneth Rasmussen, sine uttalelser til dagbladet.no er BA sin sak om at Bergen Moske Vil arrangere fredags-bønn på Torgallmenningen hvis de blir satt på gaten. Årsaken til at kommunen vil kaste Bergen Moske ut er at lokalet ikke tilfredsstiller brannforskriftene.

Kenneth Rasmussen fra Demokratene, uttalte i går at han vil forhindre Bergen Moske sin protestaksjon på Torgallmenningen ved å henge opp syltelabber i stolper og lykter og spille grisehyl over høyttalere.

- Jeg synes uttalelsene til Rasmussen var morsomme fordi han avslører sin manglende forståelse for problemet. Samtidig er uttalelsene uheldige fordi han er en folkevalgt politiker. Men vi kjenner jo til Demokratene. De er jo bare ute etter å lage show, og utspillet kommer fordi valgkampen er igang. Det er alvorlig at Demokratene starter valgkampen med denne typen skittkasting, sier Amir Payan fra SV.

POSITIV DEBATT
Payan hadde i går samlet et lite knippe ledere til debatt i Bergen Moskés lokaler i Nøstegaten.

- Bergen Moske håper denne debatten fører til noe positivt, og får fortgang i arbeidet med å få ferdig de nye lokalene, sier Payan.

Payan mener at muslimer blir bedømt strengere enn nordmenn. Og at det er enhvers rett til å demonstrere mot myndighetenes beslutning.

Han tror ikke Rasmussens utspill vil få store konsekvenser.

- Det han foreslår er helt klart ulovlig. Det er trakassering og sabotasje av en lovlig protestaksjon. Det kan sammenlignes med om jeg hadde begynt å kaste ølglass på folk som danset på Torgallmenningen, sier Payan.

Han frykter at uttalelsene fra Demokratene skaper splid og frykt, men tror bergenserne gjennomskuer utspillet.

- Bergenserne er heldigvis ikke slik Rasmussen tror. De er smartere enn som så, selv om Demokratene her spiller på folks fremmedfrykt, sier han.

– SKREMT OVER REAKSJONENE
Forstander i Bergen Moske Kasim Adan Daruur er bekymret over det han mener er muslim-hets.

– Jeg liker det ikke og synes debatten er ensidig. Disse synspunktene er ikke vitenskap, men bilder som er skapt av media og andre. Bilder som ikke stemmer med virkeligheten. Det er ikke bra at denne polariseringen i samfunnet utvikles, sier Daruur. Han er forstander i Bergen Moske. I motsetning til i Kirken er dette en mer administrativ lederrolle.

– Vi liker ikke måten vi blir fremstilt på. Flere og flere ser på oss som terrorister og militante. Men det er ikke slik vi er. Vi er en ressurs for dette samfunnet, ikke et problem, sier Daruur.

Artikkeltags