Peter Christian Frølich (25) har hatt sin seiersrunde i lokallagene. I går vant han soleklart foran Inge Lønning (74) i representantskapet til Bergen Høyre. 117 stemte på Frølich, bare 32 ville ha Lønning på 3. plassen på Hordaland Høyres valgliste.

– Jeg er personlig en stor fan av Lønning og sa tidlig at jeg ville være takknemlig for en femteplass. Nå har partiet talt, jeg er både ydmyk og takknemlig for at de ville gi meg tillit, sier Frølich til BA.

Lønning var nominasjonskomiteen i Hordaland Høyre sitt forslag til 3. kandidat. Denne plassen, som er Bergens, vil altså flertallet av medlemmene i Bergen Høyre ikke gi til Lønning.

Lønning tapte også voteringen over 5. plassen på listen. Flere så for seg at han kunne få den, etter at Anette Strand plutselig meldte at hun ville prioritere familien.

Men den vant Sigurd Hille, næringslivsmannen som har backing blant annet fra NHO. Syvende plass fikk Erik Skutle, som i likhet med Peter Frølich er Unge Høyres mann.

Slik har tungvekterne Monica Mæland, Trude Drevland og Ragnhild Stolt-Nielsen vunnet første slag.

De har åpent gått ut og sagt at de vil ha en lokal kandidat, ikke en kar som har bodd i Oslo siden 1960-tallet.

Debatten i representantskapet var da også preget av Høyre-medlemmer som ønsket at lokale krefter skulle innta Stortinget.

Harald Hove, som leder nominasjonskomiteen, har etter alle solemerker tapt kampen om å få sitt politiske forbilde inn på valglisten. Det tar han tilsynelatende med fatning.

– Gratulerer de som fikk tillit i dag og takker for tydelige og gode innspill til nominasjonskomiteen, melder han på twitter.

Samtidig reagerer flere på at en «hedersmann som Lønning har blitt utsatt for det dramaet han faktisk har blitt».

Frølich fylte 25 år mandag samme dag som han ble involvert i bystyredramaet der bystyrevara Øystein Bønes (MDG) ble pågrepet for bombetrusler. I helgen forlovet den unge Fana-mannen seg.

– Så jeg føler plutselig noen år eldre. Den massive støtten i partilaget er overveldende og har gjort meg helt paff. Jeg skal gjøre mitt beste for å imøtekomme de forventningene som lokallaget har til meg, sier Frølich.