- Media tar feil

Maria Halvorsen (med skjerf), Lone Lunemann Jørgensen (rød jakke) i Rødt i Bergen, og leder i Rød ungdom, Sofie Marhaug, mener at kritikerne av Torstein Dahle er få (14.02.2008).

Maria Halvorsen (med skjerf), Lone Lunemann Jørgensen (rød jakke) i Rødt i Bergen, og leder i Rød ungdom, Sofie Marhaug, mener at kritikerne av Torstein Dahle er få (14.02.2008). Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Konklikten i Rødt handler ikke om alder eller kjønn.

DEL

Det sier styremedlemmene Maria Halvorsen og Lone Lunemann Jørgensen i Rødt i Bergen, og leder i Rød ungdom Sofie Marhaug.

FEIL: De gir Rødt-leder Torstein Dahle full støtte, og mener at utmeldte Marte Mjøs Persen, gruppeleder i bystyret Stine Akre og landsstyremedlem Steinar Nørstebø skyter langt over mål med sin kritikk av partiet og lederen.

- Denne konflikten handler verken om alder eller kjønn. Det handler om at noen i partiet ikke har vunnet frem med sitt syn internt. Det er direkte feil å si at partiet ikke gir plass til unge kvinner. Hele saken handler om at de som melder seg ut er misfornøyde med hvordan de øvrige i partiet ønsker å drive politikk. Kritikerne utgjør et lite mindretall, sier de tre.

- HAR STILT OPP: De legger ikke skjul på at det er uenighet internt i partiet, men mener forklaringene som er gitt til media er fullstendig feil.

- Marte Mjøs Persen har vi knapt sett på styremøtene og i den øvrige politiske aktiviteten i partiet. Er det noen som har stilt opp for de unge, så er det Torstein Dahle, sier Sofie Marhaug, som er leder i Rød ungdom i Bergen.

De tre unge kvinnene mener at problemene i Rødt skyldes en grunnleggende uenighet om hvordan en skal arbeide i partiet.

Artikkeltags