- Mur Vestlandet inne

Erling Fossen.

Erling Fossen. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Oslo-politiker Erling Fossen mener vestlendingene ikke klarer seg uten Østlandet, og ler bare av opprørstankene.

DEL

- Problemet er at det ikke finnes noe grunnlag for et opprør. Vestlandet finnes ikke. Bergen er sure, ja vel. Sogn og Fjordane er derimot såre fornøyd, mens Rogaland har snudd landsdelen ryggen for lengst, sier Fossen.

PROTESTPARTI: Erling Fossen er Oslos svar på Erling Gjelsvik. Foruten å være en ivrig debattant og provokatør jobber han også med regionalutvikling i det interkommunale næringsutviklingsselskapet Oslo Teknopol.

Han har fulgt debatten om en ny vestlandsregion tett. At de ikke lyktes gir han Bergen hovedæren for.

- Byen har med sin historiske arroganse lagt seg ut med alle sine naboer, sier Fossen, som i en kronikk i Dagbladet i går langet ut mot byen og professor Frank Aarebrot.

- Jeg håper inderlig de starter et Vestlandsparti. Da kan vi endelig få stoppet kjeften på Frank Aarebrot. Prosjektet er dømt til å mislykkes.

OSLO-HAT: - Du liker ikke Aarbrot?

- Jeg reagerer bare fordi han har et veldig unyansert Oslo-hat.

- Hva går dette hatet ut på?

- At all verdiskaping skjer på Vestlandet, mens vi her på Østlandet bare skyfler papir. Hadde det ikke vært for østlendingene ville de ikke fått opp en dråpe olje fra Nordsjøen. All avansert undervannsteknologi skjer på Østlandet, mens oppdrettseventyret startet på Ås, da en professor fant ut en kunne bruke samme metode til lands som til vanns.

- Men 70 prosent av all eksporten skjer i de fire vestlandsfylkene?

- Når ble eksport synonymt med verdiskaping? Selv om produksjonssystemet er på Vestlandet, kan du ikke bare isolere den delen av landet fra resten av Norge.

- Sett en Berlinmur rundt Vestlandet. Oljeplattformene ville slutte å virke etter en dag, hevder han skråsikkert.

Artikkeltags