Nå jenker Sponheim seg

Fylkesmann Lars Sponheim trekker to av sine innsigelser i kommuneplanen. (Arkiv)

Fylkesmann Lars Sponheim trekker to av sine innsigelser i kommuneplanen. (Arkiv) Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Trekker flere av sine innsigelser til kommuneplanens arealdel.

DEL

I slutten av mai bestemte byrådet seg for å ta bort omstridte deler av kommuneplanens arealdel (KPA).

  • Nyheter

– Dette gjør vi ikke fordi vi er enig med Fylkesmannen. Jeg er dypt uenig med Fylkesmannen og de fleste av hans innsigelser. Vi gjør endringer for å få en rettsgyldig kommuneplan innen seks måneder, sa byrådsleder Monica Mæland den gangen.

TRAKK TO INNSIGELSER

Bystyrets tidligere forslag til endringer i KPA har medført i alt 34 nye innsigelser fra Fylkesmannen og Jernbaneverket. Etter byrådets forslag gjensto det ni innsigelser som det nå skal arbeides videre med mot statlige myndigheter for å finne løsninger.

Nå jenker fylkesmannen seg også. Etter et møte med byråd Filip Rygg i går, trekker Fylkemannen to av sine innsigelser. Totalt gjenstår syv innsigelser.

I et brev til Bergen kommune står det «Fylkesmannen har etter en totalvurdering funnet å kunne trekke innsigelsen knyttet til forslag til bestemmelse om universell utforming. (...)Fylkesmannen vil også trekke innsigelsen knyttet til forslag til bestemmelse om innfartsparkering.»

INNEN SEKS MÅNEDER

– Jeg synes dette er flott. Vi er nå veldig nær å ha en rettskraftig KPA. Det vi si at både næringsliv og innbyggere kan få realisere sine planer for den fremtidige byutviklingen i Bergen, sier byråd Filip Rygg til BA.no.

Han viser til den forrige KPA som gikk til Miljøverndepartementet for avgjørelse.

– Den hadde ti innsigelser. Nå er vi nede i syv. Departementet har lovet oss en avgjørelse innen seks måneder, sier Rygg til BA.no.

Alle innsigelser som ikke løses lokalt, må sendes til Miljøverndepartementet for avgjørelse

Da kommuneplanens arealdel (KPA) var på høring var fagetaten i kommunen i harnisk, og Fylkesmannen vurderte å annullere hele planen og kom med svært mange innsigelser. Nå har både byrådet og Fylkesmannen jenket seg.

Kommuneplanen legger føringer for hvor det skal bygges og hva som skal bygges de kommende ti årene.

Artikkeltags