Et hav av blomster ble sendt til Norges hardt pressede justisminister Sylvi Listhaug etter en støtteaksjon på Facebook.

Hundrevis av mennesker har sendt blomster som støtte til Frp-politikeren, som uttaler at hun er «overveldet».

– Jeg vil takke hver og en som har sendt meg blomster. Det betyr utrolig mye for meg, og jeg er rørt av all denne støtten, sier Listhaug til NTB.

– Jeg har fått blomster fra folk i hele landet, og medlemmer i andre partier, som KrF. Jeg har lest en del av kortene, og de sier så mye fint og ber meg stå på, sier Listhaug.

Saken fortsetter under bildet.

 

Startet motaksjon

Men ikke alle likte blomsterstøtten til Listhaug. Blant dem er Camilla Ahamath fra Bergen. Fredag klokken 21 tok hun initiativ til en slags motreaksjon på blomsteraksjonen for Listhaug.

– Jeg leste saken om at Listhaug var så stolt av blomstene hun hadde fått. Da tenkte jeg at det var helt utrolig. Da var det bedre å samle inn penger til noen som trenger det, og da ble det Leger uten grenser, sier Ahamath til BA.

Lørdag like etter klokken 1830 lørdag hadde aksjonen samlet inn nærmere 2,2 millioner kroner til Leger uten grenser via Facebook-aksjonen hun kalte «Soldiers of Are og Odin – fundraiser for Leger Uten Grenser», etter radiovertene Are og Odin.

– Er det mulig? Det har gått sykt fort med 3500 kroner i minuttet, sier Ahamath.

– Men hva er motsetningen mellom Listhaug-aksjonen og Leger uten grenser?

– Jg tror folk har litt behov for å vise at det er flere av oss som ikke er blant dem som har sendt blomster til Listhaug. Siden Bjørnar Moxnes (Rødt-leder, red.anm.) startet med mistillitsforslaget mot Listhaug, måtte det være et formål som passer til Rødt, og jeg vet at Leger uten grenser er en organisasjon han liker, sier Ahamath.

Selv stemmer hun SV, sier hun, men Ahamath tror ikke det bare er folk som støtter venstresiden politisk som har gitt.

– Det gis på kryss og tvers av partitilhørighet. Det er fra alle som kjemper mot hatet og hatretorikken, sier Ahamath.

Hun sier at responsen har vært helt enorm.

– Mobiltelefonen min koker. Jeg tror jeg har svart på flere tusen meldinger og forespørsler, og jeg er positivt overrasket over all kjærligheten, sier hun.

Listhaug har på Facebook tatt et kraftig oppgjør med rasistiske grupper som har støttet blomsteraksjonen.