Det er Frp sin innvandringspolitiske talsmann, Per Willy Amundsen, som har satt sinnene i kok. I helgen la han ut følgende beskjed på Facebook-siden sin:

«Jeg håper at min sønn kan leve opp med den samme friheten som jeg tar som en selvfølge. Denne helgen er jeg alenepappa, det er herlig. Men jeg håper at han får oppleve den samme friheten som meg. Dessverre er jeg ikke sikker. Jeg frykter for at et nytt korstog blir nødvendig.»

STERKE REAKSJONER:

Meldingen fikk flere politikere og medlemmer i regjeringsapparatet til å rase. Kort tid senere fjernet Amundsen meldingen, men innen den tid hadde flere lagret den. Et bilde av meldingen kan man blant annet se på bloggen til stortingsrepresentant Snorre Valen.

Integreringsminister Audun Lysbakken (SV) karakteriserer det hele som «smakløst».

- Det begrepet er tett forbundet med brutal religionskonflikt og angrep på muslimer. Det er det som er den historiske betydningen, og ikke minst det muslimer forbinder begrepet med i dag.

Han forbauses over at en stortingspolitiker som Amundsen bruker slike begrep.

- Dette er med på å tegne et bilde av Frp som et aggressivt ytre-høyre parti. Dette er en retorikk som brukes av det ekstreme høyre ute i Europa. De miljøene er Frp ellers ivrige på å ikke sammenligne seg med.

FJERNET INNLEGGET:

Lysbakken la merke til at Amundsen fjernet ytringen fort.

- Jeg håper det ikke bare var fordi han fikk kalde føtter, men fordi han tenkte seg om.

- Hvilke konsekvenser får dette?

- Jeg tror ikke det får noe mer konsekvenser enn at det forteller oss en del om Frp. De er mer ekstreme enn de gir uttrykk for. Det vi trenger er forståelse mellom religioner, ikke konfrontasjoner.

Lysbakken mener ordbruken vil virke ødeleggende på mulig samarbeid mellom Høyre og Frp.

- Dette bør være en tankevekker for anstendige Høyre-folk som aldri ville snakket slikt, men som planlegger å gå i regjering med Amundsen.

AVVISER KRITKKEN:

Per-Willy Amundsen fnyser og ler av kritikken.

– Dette er en helt tåpelig debatt. Jeg har ingen grunn til å stå til ansvar for Audun Lysbakken og Snorre Valens politiske korrekthet, sier han til BA.no.

– Forstår du ikke at folk reagerer på bruken av begrepet «korstog»?

– Jeg fjernet statusen nettopp på grunn av at Lysbakken valgte å tolket det i verste mening. Jeg la ut et nytt innlegg der jeg forklarte hva jeg mente med «korstog». Mitt korstog handler om å stå opp for våre verdier. Jeg mener det er på høy tid at Europa står opp i mot den folkeinnvandringen vi ser i vår tid. Det er mitt korstog. Jeg oppfordrer ikke til vold, sier Amundsen.