I helgen var det styremøte i Hordaland Frp i etterkant av nominasjonsmøtet i fylkeslaget.

  • Politikk

I styret sitter blant annet fylkesleder og ordfører Gunnar Bakke, ordfører på Os Terje Søviknes og stortingsrepresentant Arne Sortevik.

De har fulgt anmodningen fra Bergen Frp om at Gørbitz «i ord og handlinger aktivt har meldt seg ut» av partiet.

– Jeg har skadet FrP ved å fortelle om skremmende trusler og stygg mobbing. Dette skulle holdes innad i partiet, kommenterer Gørbitz på Facebook.

Blant annet ble en avkledd mann geleidet fra et nachspiel til hotellsengen til en sovende Siv Gørbitz midt på natten på årsmøtet i Hordaland Frp i fjor.

Her er årsaken til at Gørbitz blir eksludert.

I dag sitter Gørbitz i bystyresalen, fremdeles registrert som Frp-medlem.

AKTIVT UTMELDT

Siv Gørbitz forteller at hun fikk en telefon fra fylkessekretæren om at hun nå var «aktivt utmeldt» som medlem fordi hun skadet partiet ved å fortelle om hva som skjedde på innsiden.

– Mer om prosessen videre vet jeg ikke. Jeg regner med at jeg kan klage til sentralorganisasjonen og styret, men jeg er inneforstått at makten i Bergen går arm i arm med makten sentralt, sier Gørbitz til BA.

Hun forteller at hun vært medlem i 26 år.

– Dette er trist, men ikke uventet. Organisasjonsformen vår gjør at bare to-tre personer sitter med alle hattene på samtidig, og vi andre er klakører, lydige soldater og bonder på et sjakkbrett. Maktene oppgave er å samle lydige soldater rundt seg og skulle en av oss mene noe, bli en springer på sjakkbrettet, ja, da er det ut med dem!

– FEILE SPØRSMÅL

Hun sier at hun videre har gått fra å være en lydig bonde til å bli en springer som stilte en rekke feile spørsmål.

– Det er fordi jeg trodde jeg var der for å være ombudskvinne for folkene og ikke som en klakør for makten. Men Frp er smidd rundt organisasjonsformen som Carl I Hagen snakker om i sine bøker; den strengeste organisasjonsformen av alle.

Gørbitz sier at hun ikke kunne ta oppgjøret på innsiden av partiet.

– De med hattene er også mobberne. I politikk kaller de mobbing for maktkamp. Det gjør den ikke mindre simpel av den grunn. I Frp sier vi at mobberne skal ut og mobbeofferet skal få bli. I praksis blir Janne Halvorsen belønnet med en 5. plass på listen og Tor Woldseth forblir på sin 3. plass. De med alle disse hattene på, er samtidig de som skal vurdere hvorvidt det er snakk om mobbing. Dette er merkelig situasjon som kun er å finne i politikken, håper jeg.

– MOBBET

Gørbitz fastholder at hun er mobbet i Frp, og hun sier at mobbingen har pågått lenge.

– Jeg ble plassert lengre og lengre bak i bystyresalen, jeg ble ikke invitert til festligheter i partiet, jeg fikk ikke mail om avlyste møter eller om møtevirksomheten i det hele tatt, med mer.

Ordfører Gunnar Bakke slipper heller ikke unna refs fra Gørbitz. Han er også leder i fylkesstyret som i løpet av helgen eksluderte henne.

– «Du gjorde en feil», sa Gunnar Bakke til meg, «Du skulle aldri stukket nesen din oppi hvordan budsjettprosessen fungerte». Da forsto jeg at jeg var på vei ut, sier hun.

Gørbitz sier at hun ikke er viktig.

– Jeg tar støyten og risikoen med å fremstå som en varsler, en sladrer, en ulydig jente. Jeg representerer folket og velgerne.

– De har krav på å forstå hvordan dette foregår, at jeg bare er liksompolitiker og dessverre ikke kan fungere som den ombudskvinnen jeg vil, men at de må direkte kontakte de som reelt har noe å si, legger hun til.

Ordfører Gunnar Bakke ønsker ikke å kommentere saken.