– Slik blir livet under Frp og Høyre

Gina Barstad og SV hevder at Høyres og Frps politikk kun gagner de rike, i en ny 65 siders rapport som offentliggjøres i dag.

Gina Barstad og SV hevder at Høyres og Frps politikk kun gagner de rike, i en ny 65 siders rapport som offentliggjøres i dag. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

SV har utarbeidet en 65 siders rapport der de tar for seg hva som vil skje hvis Høyre og Frp kommer til makten. – Sommerutspill, ler Torbjørn Hansen (H).

DEL

SVs stortingssekretariat har utarbeidet en rapport kalt «Hvem som tjener på en regjering med Høyre og Frp», som offentliggjøres i dag.

– Frp og Høyre har ikke klart å komme til enighet om hva de skal gjøre om de får et flertall til høsten, sier Gina Barstad, stortingskandidat fra SV Hordaland, til BA.

– Jeg tror ikke folk egentlig vet hva Høyre og Frp står for. Frp hevder for eksempel at de er partiet for folk flest, men sannheten er at deres politikk er usosial. Selv ved deres skatteletter, vil nok folk gå i minus når du ser på de kuttene i velferden Frp står for.

FOR DE RIKE: SVs konklusjon er at det er kun de rike som vil tjene på Høyre og Frps skattelette, og at dette vil gi kraftige kutt i velferden.

– En gjennomsnittsnordmann med en inntekt på 400 000 kroner vil få et skattelette på 2480 kroner, mens de 100 rikeste vil få et gjennomsnittlig skattelette hver på nærmere ti millioner kroner.

– Og disse skattelettene vil gi et kutt på 15 milliarder i budsjettet, noe som tilsier 30 000 årsverk i offentlig sektor.

– Dette er forsiktige anslag, realiteten av en regjering bestående av Høyre og Frp er nok langt verre, sier Barstad.

LER: Torbjørn Hansen, stortingsrepresentant for Høyre, ler høyt når BA forteller om SVs rapport.

– Nå er det på tide at SV tar litt ferie. De hadde hatt mer utbytte av å slappe av litt, for å så konsentrere seg om sin egen politikk, kontrer Hansen.

– Dette er et typisk sommerutspill. Er det noen som ikke har klart formidle sin egen politikk, så er det SV, proklamerer Hansen.

Når Hansen får høre om innholdet i rapporten, hevder han at SV har misforstått.

– Det er jo fundamentalt feil at folk flest ikke tjener på skattelette. Privatøkonomien skal være med å styrke arbeidskraften og bedriftene i Norge, og et skattelette gagner dette.

– Skal vi fullføre SVs resonnement, ville jo den ideelle fordelingspolitikken være å overføre alle private verdier til staten. Det blir bare komisk, og det er klassisk virkelighetsfjerne SV, utbasunerer Hansen, som ikke vil kommentere selve regnestykkene i rapporten, før han har sett den.

– Vil dere sitte dere ned å se på rapporten?

– Vi tar alle innspill seriøst, men jeg vil bli overrasket om vi bruker mye tid på dette. Vi har viktigere ting å holde på med – som å markedsføre vår egen politikk.

Artikkeltags