Solid lønnshopp for fylkesordføreren

Artikkelen er over 14 år gammel

Fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg (KrF) får, som BA tidligere har skrevet, et solid lønnshopp på 147 200 kroner.

DEL

Fylkestinget i Hordaland har vedtatt å gi henne samme lønn som fylkesrådmann Paul M. Nilsen. Det betyr 750 000 kroner i året. Vedtaket ble gjort mot stemmene til Ap, SV, RV, V og Sp. Godtgjørelsene for andre fylkeskommunale verv blir øket med tre prosent fra 1. mai 2005. Dette ble vedtatt mot stemmene til SV og RV.

FLERE NYHETER FRA FYLKET:

Fire millioner til bioenergi

Fylkestinget i Hordaland har bevilget fire millioner kroner til Osterfjord næringssamarbeid sitt pilotprosjekt for å utløse en bioenerginæring i fylket. Tilskuddet blir gitt under forutsetning av at Hordaland fylkeskommune får kompensert minst fire millioner kroner i forbindelse med gjennomgangen av ordningen for momskompensasjon. Bioenergi er CO2-nøytralt og blir regnet som miljøvennlig.

Ber om at kvikksølvet fjernes

Fylkestinget i Hordaland ber i en uttalelse om at kvikksølvlasten ved den senkede tyske ubåten utenfor Fedje blir fjernet nå. Etter fylkestingets mening må fjerning av kvikksølvlasten i U-864 bli miljøsak nummer én for den nye regjeringen. Fylkespolitikerne krever at kvikksølvinnholdet i sjøen rundt Fedje må måles ofte inntil vraket kan heves.

Olsvik får scenetilbygg

Den nye videregående skolen i Olsvik skal utvides med et scenetilbygg. Fylkestinget har godkjent at gymsalen ved skolen skal få en slik utvidelse. Scenetilbygget med installasjoner og utstyr kommer til å koste 2,5 millioner kroner. Byggingen av hele skolen vil koste 133,5 millioner kroner. Den skal stå klar til skolestart høsten 2006.

25 millioner til billettsystem

Fylkestinget har enstemmig godkjent at fylkeskommunen skal stå som eier av fellesdelen av det nye elektroniske billetteringssystemet som skal kjøpes inn til kollektivtrafikken i fylket. Fylket går dermed inn med 25 millioner kroner av den samlede kostnaden på 75 millioner kroner.

Artikkeltags