Tirsdag kveld lar NRK den nå 17 år gamle jenta komme til orde i programmet «Brennpunkt». I programmet hevder hun at Terje Søviknes visste at hun bare var 16 år, men at han likevel spanderte øl på henne tidligere på kvelden.

– Søviknes visste at jeg var 16 allerede på sommerleiren i Grimstad. Jeg blir ikke 18 i løpet av et halvt år, sier hun til NRK.

Terje Søviknes har tidligere benektet at han visste hvor gammel jenta var, eller at han skal ha spandert øl på henne. Dette gjentar han i programmet.

Ifølge 17-åringen skal Søviknes ha spurt jenta om hun ville være med på nachspiel med noen av de andre stortingsrepresentantene som var med på landsmøtet. Jenta svarte ja, og da de var på vei til nachspielet skal Søviknes ha spurt om jenta ville være med inn på hotellrommet hans, fordi han skulle hente noe.

17 åringen beskriver seg selv som «dritings» på dette tidspunktet.

På rommet hadde de to sex.

– Jeg vil ikke gå mer inn på hva som skjedde på det hotellrommet. Det var et overgrep, i hvert fall. Etterpå heiv jeg på meg klærne og sprang ut. Jeg ble sittende sammenkrøket i gangen en stund, med skjørtet rundt knærne, sier jenta i programmet.

Etter episoden skal jenta ha fått psykiske problemer, som hun fortsatt går til behandling for.