Gå til sidens hovedinnhold

Spår elendig Ap-valg

Artikkelen er over 10 år gammel

Ruth Grung (Ap) og Monica Mæland (H) er endelig enige om noe.

Grung mener saken ikke lenger handler om «monstermastene». Den handler om styresmakter som ikke forstår folket.

– Regjeringen og Ap forstår ikke hvilke følelser denne saken har vakt, og de forstår heller ikke hvordan de skal håndtere dette. Blir ikke saken stanset for ny vurdering, vil den ri Ap som en mare langt inn i kommende kommunevalg, også i Bergen, sier hun.

– Kraftlinjesaken i Hardanger må inn for en tredjepartsvurdering, sier Ruth Grung, som representerer Ap i bystyret.

SKIFTER ARGUMENTASJON

Hun påpeker at regjeringen har skiftet argumentasjon mot sjøkabel flere ganger i løpet av sommeren. Først var spørsmålet økonomi, det er det ikke lenger. Så var det teknologi, det er det ikke lenger. Så var det forsyningsspørsmålet. Det dreier det seg heller ikke om lenger. Nå har det med tid å gjøre.

– Hvis noen har dårlig tid, er det regjeringens feil, sier Grung.

Monica Mæland, byrådsleder, er en av de øverste lokalt folkevalgte i Hordaland som drar til Statsministerens kontor i dag. Hun mener debatten dreier seg om to ting: Det statlige ansvaret for sikker og god strømforsyning til bergensområdet, og måten det gjøres på.

– Jeg synes statsministeren og hans stab kunne vist oss litt respekt og kommet til oss, i stedet for at alle ordførerne må dra til dem. Når det er sagt, vil jeg lytte til hva de har å si. Samtidig innebærer begrepet «dialog» at også de lytter og lar andre snakke. De må ta det på alvor når Vestlandet så samstemt i sin motstand mot kraftlinjene, og jeg er ikke overbevist om at sjøkabel ikke lar seg gjøre.

BYGGER OM ET ÅR

Blir vedtaket om å bygge høyspentmastene stående, vil byggearbeidene pågå i valgåret 2011.

Høyre vil ha en åpen høring om mastene når Stortinget samles igjen. Mæland mener det er bare er Aps parlamentariske leder (Helga Pedersen, red.anm.), som ikke tror at denne saken også vil dukke opp i lokalvalgkampen om under et år.

– Debatten vil nok vare en god stund, sier Mæland og legger til, som mange har sagt før henne, at det ikke er noen skam å si at man har bommet.

– Er man ydmyk nok, kan man komme seg ut av denne saken. Om de gjør det, gjenstår å se.