Hun er engasjert i mye, men bergenserne er åpenbart ikke interessert. I partileder Audun Lysbakkens hjemby er SV aldri blitt målt lavere.

– Ja, ja. Går det an å si noe klokt om dette fra min side? Det vet jeg ikke, sier Oddny Miljeteig etter å ha fått meddelt en oppslutning på 1,8 prosent.

– Folk vet hvem du er, og hva SV står for. Men stemme på dere vil svært få. Hvorfor det, tror du?

– Jeg tror velgere mener at vi ikke har gjennomslagskraft nok til at det er et poeng å stemme på oss. Det er dramatisk for oss, og enda mer dramatisk for sakene vi kjemper for.

– TITUSENKRONERSSPØRSMÅLET

Seniorrådgiver Bjarne Kristiansen i TNS Gallup sier at verken SV, Miljøpartiet de Grønne eller Rødt får særlig belønning for å være systemkritiske partier.

– Denne delen av offentlig debatt har vært lammet etter at SV kom i regjering, sier Kristiansen.

– SV arbeider med å gjenreise partiet. Kan dere gjenreise SV og samtidig være i regjering?

–Det er på mange måter titusenkronersspørsmålet. Å være i regjering med liten oppslutning betyr at vi må kjempe hardere, samtidig som vi må regne med å oppnå mindre, sier Oddny Miljeteig.

– Så kan dere gjenreise SV og samtidig være i regjering?

– Jeg vet ikke. Men vi jobber for det.

Saken fortsetter under bildet.

LITT LYSERE

Partileder Audun Lysbakken trøster seg litt med at bergenserne ville gitt SV 6,5 prosents oppslutning om det var stortingsvalg.

– Det må være mulig å gjenreise SV også innenfor det rødgrønne samarbeidet, hvis ikke vil vi svikte de sakene vi kjemper for. Var vi ikke i regjering denne våren, ville vi for eksempel fått en annen klimapolitikk i Norge.

Saken fortsetter under bildet.

Han mener målingen er et stort varsku for partiet.

– Men også til alle som er opptatt av sakene vi slåss for. Blir vi mindre nå, vil vi ikke være i stand til å gjøre jobben vår.

Lysbakken mener Oddny Miljeteigs kamp for de svake gruppene i Bergen hadde fortjent bedre tall enn målingen til TNS Gallup gir dem.

– Men jeg tror ikke dette er bergensernes dom over SVs innsats i bystyret, det dreier seg om en nasjonal trend, sier Lysbakken.

Saken fortsetter under bildet.

Ap går også ned. De tre rødgrønne partiene har en oppslutning på 26,6 prosent. Bjarne Kristiansen mener problemet til disse tre partiene er at velgerne ikke anser alliansen for å være et troverdig styringsalternativ.

– Og det problemet er det Ap som må gjøre noe med, sier Kristiansen.