– Høydepunktet er når jeg skal overvære republikanernes «convention». Alt som kan krype og gå av nøkkelpersoner i Det republikanske parti kommer til å være der, sier Løkke til BA.

I fire dager skal han menge seg med eliten på USAs høyreside på republikanernes nominasjonsmøte i Minneapolis. Her skal John McCain offisielt utnevnes som republikanernes presidentkandidat, og George Bush jr. står på talerlisten.

VIKTIGE: – Jeg har ikke store forhåpninger om å få hilse på noen av dem. Men det er andre interessante folk her. Det kryr av guvernører, kongressmedlemmer, konservative talkshowverter og viktige «menere» som Bill O'Reilly, Rush Limbaugh, Ann Coulter.

Løkke reiser også for å lære hvordan det republikanske valgkampmaskineriet fungerer.

– Det er utrolig mye å lære. Spesielt å analysere velgermassene. Hvordan de bryter ned meningsmålingene på kommuner, tettsteder og nærmest hus for hus, for å se hvor de interessante velgerne bor, og klekke ut hvordan man skal skreddersy budskapet mot dem, sier Løkke.

– Erfaringer som kan bli gode å ha i Høyres hus neste høst?

– Absolutt! Dette er noe flere burde la seg inspirere av. Det er ikke bare Høyre som har mye å lære her. Norsk politikk er så amatørmessig at det halve kunne være nok.

Løkke skal også innom Washington D.C. og møte kongressmedlemmer, lobbyister og tenketanker.

Han skal dele sine erfaringer fra USA-turen med leserne av tidsskriftet Minerva og på sin egen blogg Kapitalismus.