Toppe kuppet listetoppen

Kjersti Toppe.

Kjersti Toppe. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Etter kampvotering kuppet Åsanes Kjersti Toppe førsteplassen på partiets stortingsliste i dag.

DEL

Kjersti Toppe fra Bergen var nominert til en femteplass på stortingslisten til Sp. Men endte opp som seierherre etter partiets dramatiske nominasjonsmøte i dag.

KAMPKVOTERINGER: Hordaland Sp sitt nominasjonsmøte på Terminus endte med en rekke kampvoteringer.

Stord senterparti fremmet Toppe som motkandidat til førsteplassen på listen..

Til denne var Steinulf Tungesvik, som inntil i vår var statssekretær før samferdselsminister Liv Signe Navarsete, innstilt fra nominasjonskomiteen.

Han tapte med 30 mot Toppes 31 stemmer.

– IKKE BITTER: – De som har kjempet for Kjersti Toppe har gjort en god jobb. Jeg er ikke bitter, jeg har ikke blitt kalt verken bornert eller massivt udugelig, så dette tar jeg med fatning, sier Steinulf Tungesvik og drar på fliret etter tapet

Tungesvik havnet til slutt på en femteplass. Han gikk ikke valg til de første plassene etter Toppe, på grunn av geografisk fordeling.

Solfrid Borge fra Ullensvang tok andreplassen. Jacob Bjelland fra Stord tok tredje, mens Karstein Golten fra Sund tok fjerde.

Toppe, som vant, var fra nominasjonskomiteens side innstilt til femteplassen som Tungesvik fikk. Men som leder av fylkespartiet blir Tungesvik ansvarlig for valgkampen som skal føre Kjersti Toppe inn til fast plass neste høst.

Det har aldri skjedd at Hordaland Sp ikke har fått inn minst én kandidat. Til neste høst går de for to, opplyser Tungesvik.

– Jeg er opptatt av at Hordaland Sp har fått en flink og spennende førstekandidat. Hun er Senterpartiets mest profilerte bypolitiker i Norge. Det åpner muligheter i et nytt terreng for oss, uten at det skal gå på bekostning av distriktene, sier han.

FORNØYD: Toppes kollega i bystyret og Bergen Sp, Ove Sverre Bjørdal, er strålende fornøyd.

– Hun er den sterkeste kandidaten, og vår mest kjente kandidat i Bergen. Hun er lysende dyktig, og kommer til å sanke mange stemmer.

Stord senterparti fremmet Toppe som motkandidat. Aksjonen ble startet i Nordhordland og fikk etter hvert støtte i Bergen og Sunnhordland.

Kjersti Toppe er i Arna i et politisk møte i dag, og BA har ennå ikke fått fatt i henne.

Artikkeltags