- Trekk deg, Grete!

Artikkelen er over 17 år gammel

Bergens eks-ordfører Harry Hansen (Ap) mener Grete Knudsen umiddelbart bør trekke seg fra Aps sentralstyre.

DEL
Gamle-ordfører og tidligere stortingsrepresentant Harry Hansen har rukket å passere 83. Men fra sin stue i Sandviken følger han ennå nøye med i det som rører seg i politikken.

Grete Knudsens dobbeltrolle, som rådgiver for Mjellem & Karlsen-kjøper Carl Fredrik Seim og medlem i Aps sentralstyre, har falt partiveteranen tungt for brystet.

– Etter det jeg har lest i avisene, har hun ikke utvist forsvarlig skjønn, sier Harry-en til BA.

VILLE KASTET KORTENE
BT skrev forrige uke at Knudsen argumenterte mot en utvidelse av fregattdokken på Haakonsvern i Aps sentralstyre, stikk i strid med hva fylkeslaget i Hordaland mente.

Hennes oppdragsgiver Seim hadde en klar økonomisk interesse i at dokken ikke ble utvidet.

Ingen i partiet visste om at Knudsen og hennes partner, tidligere Bergens-ordfører Bengt Martin Olsen, arbeidet for Seim.

– Det er ikke uforenlig å sitte i sentralstyret og ha konsulentoppdrag. Men hun har hatt sjansen til å si nei til dette oppdraget, påpeker Harry Hansen.

Grete Knudsen skal om få måneder tre ut av Aps sentralstyre. Den beste løsningen for Knudsen nå er å trekke seg umiddelbart, mener han.

– Det ville kanskje lettet trykket dersom hun trakk seg og erkjente at dette var uheldig. Jeg ville kastet kortene, sier partiveteranen.

- SVÆRT UHELDIG
Hansen mener Knudsens dobbeltkjør skader partiet. En annen partiveteran, pensjonert justitiarius August Rathke (76), er enig.

– Det er svært uheldig at så sterk kritikk rettes mot to personer med så nær tilknytning til Ap. En bieffekt av kritikken mot Grete Knudsen og Bengt Martin Olsen er at det skader partiet, sier Rathke.

Han er enig med representantskapet i Bergen Ap som i går stemplet Knudsen som illojal.

– Jeg er overbevist om at vedtaket i representantskapet ble gjort etter en grundig vurdering, sier Rathke.

– Bør hun be partiet om unnskyldning?

– Nei, å si unnskyld passer ikke for Grete. Vi har jo heller ikke fått hennes hele og fulle forklaring, sier Rathke.

- FORKLAR DEG
Harry Hansen mener Knudsen nå må forklare seg for partiet.

– Hun kan ikke gjemme seg og si «ingen kommentar». Det blir for lettvint. Partiet har krav på svar, mener han.

– Byens eneste gjenværende verft går konkurs etter 111 år. To sentrale Ap-navn er konsulenter for mannen som gjennomfører konkursen. Hvordan oppleves det for en gammel Bergens-ordfører?

– Det er trist. Forferdelig trist, sier Ap-høvdingen i Sandviken.

Og tilføyer:

– Det var jo jeg som fikk både Grete og Bengt Martin Olsen inn i bergenspolitikken. Det gjør denne saken ekstra skuffende.

Grete Knudsen var i går ikke tilgjengelig for kommentar.

Artikkeltags