- Utslippene må renses

Artikkelen er over 13 år gammel

Naturvernforbundet krever at utslippene fra det nye gasskraftverket som BKK vil bygge blir renset fra første stund.

DEL

Naturvernforbundet er skeptisk til BKK sine planer om å bygge et gasskraftverk på Kollsnes, Mongstad eller i Sløvåg.

- Dersom BKK velger å gå for et forurensende gasskraftverk så vil Naturvernforbundet gjøre alt vi kan for å stoppe det, sier daglig leder John Martin Jacobsen i Naturvernforbundet.

Ifølge BKK er kraftsituasjonen i selskapets forsyningsområde alvorlig. Bare i Møre og Romsdal ser utsiktene dårligere ut.

Klokken 1300 mandag la BKK-ledelsen frem en plan om et gasskraftverk på Kollsnes i Øygarden. Verket har en prislapp på tre milliarder kroner, inkludert renseanlegg.

BKK sier at selv uten rensing kan et gasskraftverk på land bidra positivt i miljøregnskapet, men at de følger de politiske føringene om CO2-rensing.

Selskapet tar utgangspunkt i at gasskraftverket skal etableres med rensing, men dette er ikke avgjort enda.

Naturvernforbundet reagerer på at det finnes mange planer om gasskraftverk og kraftledninger i området, og frykter at satsingen på energisparing og fornybare energikilder vil komme i skyggen av disse.

- Naturvernforbundet krever at olje- og energiminister Odd Roger Enoksen, griper inn og sørger for at ting blir sett i sammenheng slik at de beste løsningene for miljøet blir valgt, sier Jacobsen.

Artikkeltags