Venstre om for Siv Gørbitz

Frp-utkastede Siv Gørbitz har funnet seg nytt parti.

Frp-utkastede Siv Gørbitz har funnet seg nytt parti. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Fra og med i dag vil den ekskluderte Frp-eren Siv Gørbitz representere Venstre i bystyret.

DEL

– Jeg kom frem til at alle partier vil ha et greit helsevesen, de vil ha skoler som fungerer og veier som er greie å kjøre på. Men det er én sak jeg brenner for og vil fokusere på, og det er dyrenes vel, sier Siv Gørbitz.

– Og da ble det Venstre?

– Ja. Jeg kjenner lokalpolitikerne her, og jeg har målt dem på det store varme hjertet sitt, ikke etter det lille dumme hodet. Da kom jeg til Venstre.

VIL GI SEG

Gørbitz ble ekskludert av Frp etter at hun fortalte at hun fikk en naken mann i sengen på årsmøtet til Hordalandslaget til partiet.

– Stiller du til valg for Venstre om fire år?

– Nei, jeg skal gi meg som politiker – jeg vil bare ha en link inn mot et parti som jeg vet bryr seg om den saken som er viktigst for meg. Men jeg vil representere Venstre i bystyret ut denne perioden. Hittil har jeg stemt lojalt med Høyre, KrF og Frp. Det vil ikke vippe noe som helst om jeg ikke stemmer lojalt med de borgerlige på tampen av perioden, sier hun.

VENSTRE ØNSKER VELKOMMEN

Hans-Carl Tveit, avtroppende gruppeleder for Venstre, har besluttet å invitere Siv Gørbitz til å delta i gruppens arbeid for resten av inneværende valgperiode.

I et brev til bystyredirektør Roar Kristiansen ber han om at representanten Gørbitz, «for resten av valgperioden plasseres mellom Tveit selv og RVs representant i komitémøtene og at en i bystyresalen plasserer Gørbitz bak KrF sin tredje og siste representant, slik at hun sitter ved siden av Venstres nåværende 4. representant».

Artikkeltags