Vil ha nytt antikvarisk myldreområde

Bergen sentrum er omgitt av sjø. Likevel er innbyggerne nesten avskåret fra naturlig tilgang til strandsonen. Dette paradokset vil Sandviksboder Kystkultursenter bidra til å løse ved å ruste opp utearealene og gjøre dem til et åpent rom mot sjøen for byens befolkning.

Bergen sentrum er omgitt av sjø. Likevel er innbyggerne nesten avskåret fra naturlig tilgang til strandsonen. Dette paradokset vil Sandviksboder Kystkultursenter bidra til å løse ved å ruste opp utearealene og gjøre dem til et åpent rom mot sjøen for byens befolkning. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Sandviksboder Kystkultursenter AS ønsker å tilrettelegge områdene i Bergen mer for allmennheten.

DEL

– Det er et paradoks at Bergen er omgitt av sjø, mens folk nesten er avskåret fra den, sier Egil Sunde i selskapet.

Politikk

FLERE PERLER? Ennå er det ikke helt klart hva som skjer med Kristiansholm. Men kommuneplanen for Bergen indre havn som er på høring, går inn for å legge til rette for friområde der.

I dag er området til Sandviksboder Kystkultursenter noe de selv beskriver som et «lite vannhull» for kystkulturentusiaster. Men det er nesten ukjent for andre enn den harde kjerne, og en liten gruppe fra nærmiljøet som bruker stedet til ren rekreasjon i nærkontakt med sjøen.

– Planene er at området skal fremstå som langt mer funksjonelt og attraktivt for brukerne av veteranbåthavnen, samtidig som det skal bli en perle og et byrom mot sjøen for byens befolkning, sier Sunde.

TO ÅR: I løpet av to år, med arbeidsstart i april, skal det brukes 20 millioner kommunale kroner på bygningene.

Syv millioner av dette kom i kommunens fordeling av krisepakken. Inkludert er en opprustning av Norges Fiskerimuseum.

– Planene har lagt klar i lengre tid. Men nå er pengene kommet, og det er vi glade for. Området har vært lite tilrettelagt for allment bruk. Men nå skal det bli en perle, lover Sunde.

Artikkeltags