Vraker Per Rune Henriksen

Per Rune Henriksen.

Per Rune Henriksen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Statssekretæren bør ikke velges inn på Stortinget igjen, mener Bergenhus Arbeiderparti.

DEL

Laget har, i likhet med mange andre av Aps lag i Bergen, sendt styret i Arbeiderpartiet i Bergen en liste med sine foretrukne bergenskandidater.

På den mangler Per Rune Henriksen, som ved valget i 2009 var partiets andrekandidat etter Anne-Grete Strøm-Erichsen. Henriksen, som har en tyngre fagforeningsbakgrunn, er i dag statssekretær for olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Bydelslaget Bergenhus foreslår stortingsrepresentant Jette Christensen, AUFs Eigil Knutsen og Aps gruppeleder i fylkestinget Ruth Grung på de tre første plassene.

Styret i Ap i Bergen skal i dag behandle alle lagenes forslag til kandidater, og deretter sende over sitt forslag til representantskapet i Ap. Fungerende leder i Ap i Bergen, Geir Dale, sier at debatten om hvilke kandidater Bergen skal fremme til stortingslisten tas internt.

HEMMELIG

Han vil ikke offentliggjøre listene som de andre lagene i Bergen har sendt inn.

– Er Per Rune Henriksen ute på flere lister?

– Han er med på en rekke lister, det er mange ulike lister vi har å gjøre med, sier Dale.

– Gjør det arbeidet deres spesielt krevende?

– Enhver nominasjonsprosess er krevende, men også spennende og interessant. Det er ikke vanskeligere i år enn tidligere, vi har flere gode og spennende kandidater å velge mellom, svarer Dale.

Når representantskapet i Ap i Bergen har vedtatt hvilke kandidater fra Bergen som skal stå på Ap i Hordaland sin stortingsliste, sendes navnene over til nominasjonskomiteen. Komiteen plasserer så kandidatene på listen etter eget skjønn, da selvfølgelig blandet med kandidater fra andre steder i Hordaland.

Normalt deler Bergen og resten av Hordaland plassene seg mellom 50-50.

Ved forrige valg hadde Ap i Bergen de to øverste plassene på listen. Om det blir slik denne gang, vil ikke Dale spå.

– Tradisjonen er at det ikke er noen tradisjon.

Artikkeltags