Polititeori: – Feil mann kan ha blitt drept

Det var her at den drapssiktede sier han møtte 41-åringen timer før han ble funnet død i en leilighet i Salhusveien. Arkivfoto: Elias Dahlen.

Det var her at den drapssiktede sier han møtte 41-åringen timer før han ble funnet død i en leilighet i Salhusveien. Arkivfoto: Elias Dahlen.

Artikkelen er over 5 år gammel

Da den drapssiktede 35-åringen møtte 41-åringen ved Bergen Storsenter, skal han ha forvekslet ham med en annen mann. Offeret kan ha vært på feil sted til feil tid.

DEL

Det er en av politiets hovedteorier i etterforskningen av det de mener er et drap i Salhusveien på Nyborg 23. mai i 2012.

To menn på 26 og 35 år er varetektsfengslet, siktet for forsettlig drap.

Ifølge siktelsen skal de to ha transportert 41-åringen til en leilighet i Salhusveien på Nyborg, og tvunget i ham en overdose narkotika.

Motivet kan ha vært en konflikt om penger i det kriminelle rusmiljøet.

Ikke kjent

Verken de siktede eller 41-åringen skal ha kjent hverandre fra før. Etter det BA får opplyst skal den ene siktede ha vedgått at han møtte 41-åringen tidligere på kvelden ved Bergen storsenter, og at de senere dro ut til Nyborg.

Han nekter skyld for drap.

Den siktede har imidlertid forklart at han forvekslet 41-åringen med en annen navngitt mann i 40-årene, og at han også trodde det var vedkommende lenge etter dødsfallet.

Den andre mannen vanket også i rusmiljøet og skal ha mottatt grove trusler og levd i stor frykt. Det får BA opplyst fra flere kilder. Denne mannen døde senere en naturlig død etter en alvorlig sykdom.

– Jeg kan bekrefte at han hadde det veldig tøft, og at han lenge følte seg truet i miljøet, sier hans tidligere forsvarer, advokat Fredrik Verling til BA.

Mangelfull etterforskning

Politiadvokat Trond Eide ønsker ikke å kommentere detaljer fra etterforskningen, og sier at han kun vil sende ut pressemelding om det skjer noe nytt i saken.

Mandag denne uken innrømmet politiet at etterforskningen i 2012 var for dårlig og mangelfull da den ble henlagt som et overdosedødsfall.

Før henleggelsen i november hadde politiet også fått informasjon om at 41-åringen kunne ha vært utsatt for et drap.

BA har vært i direkte kontakt med en person som sier han hadde opplysninger om at overdosedødsfallet var et drap.

Vedkommende forteller at han kontaktet politiet, men at de henla saken en stund etter.

Polititeorien stemmer også overens med det andre anonyme kilder har opplyst til BA i denne saken.

Flere vitner var til stede i leiligheten i Salhusveien natt til 23. mai i 2012. Mange av dem var ruset, og politiet slet lenge med å få ut opplysninger da de bestemte seg for å gjenoppta saken.

Nå mener både tingretten og påtalemyndigheten at det er skjellig grunn til å mistenke dem for drap.

26-åringen har ennå ikke forklart seg for politiet etter arrestasjonen.