Hos Kvamme/Strandkaien Fisk står Einar Lauvås og Eirik Sundal på som aldri før.

Enige for et år siden

Bakom den lange gråpapir-meldingen på motsatt side rusler Arnfinn Djukastein, peker og sjekker at alt går etter planen. At budskapet på gråpapir tar stor plass når det er nær åpning av sjømatrestaurant/fiskebutikk/fedevare på andre siden av veien, er helt tilfeldig.

Iallfall om vi skal vi tro hovedaksjonær hos Fish Me, selskapet som både driver fiskebutikk og spisested inne og ute i Mathallen.

– Dette opplegget ble vi enige med naboen om for et år siden, forteller han.

Det er med andre ord ikke bare Strandkaien Fisk som fornyer seg. Også innvendig i Mathallen blir det før den store turistsesongen tar til, forandringer .

– Fjellskål hadde denne delen av Mathallen, sier Djukastein og peker mot sørenden av Mathallen.

– De kom til oss og spurte om vi hadde lyst å gjøre en vri. De drev i begge ender av hallen med oss midt imellom.

De to konkurrentene ble enige, og nå først er det Djukasteins halvdel som bygges om, og så følger Fjellskål etter.

Djukastein forteller om helt nytt opplegg for restauranten ute, der gjestene nå får glassvegg og ikke lenger plast.

– I denne prosessen har vi hatt et godt samarbeid med både Fjellskål og kommunen. Det som er veldig bra med dette nye opplegget, er at Fjellskål får samlet sitt på én plass.

På sin egen halvdel av hallen, legger Djukastein opp til sushi-spisested, takeaway og bakeri, med både sandwicher og is, varmedisk og bar.

Djukastein mener likevel at den største og vesentligste forandringen blir på salgssiden.

– Vi ønsker å være tydelige på at all handel som skjer over disk mot lokalbefolkningen, nå blir ut mot veien over Strandkaien. Så blir den delen som er mer serveringsrelatert ut mot kaien.

I 2012 åpnet Mathallen, og i løpet av disse snart åtte årene har det ikke manglet på opplegg som ikke har vært helt vellykket.

– Vi begynte jo med fem forskjellige her inne, men så ble vi to. Og når det nå er oss to, var det viktig å gjøre byttet av areal skikkelig, sier Djukastein som så smått begynner å få ting på plass en gang i mars – og alt på stell og åpning 1. april.

Samling er bra

– Konkurransen fra «over gaten?

– Den vil nok være der, men jeg velger å se positivt på den. Nå vet folk at skal man ha sjømat, må de gå her. Noen dager vil de stikke innom oss, andre til de over gaten. Vi samler mao. spesialbutikkene innen sjømat akkurat her og det er positivt. Skjerpet konkurranse? Ja vel, men konkurranse må vi tåle ...