Bien-kokk kom på andre plass i burger-NM

Sondre Dyrdal er kjøkkensjef ved Bien Snackbar på Danmarks plass i Bergen. Denne uken vant han sølv i burger-NM.

Sondre Dyrdal er kjøkkensjef ved Bien Snackbar på Danmarks plass i Bergen. Denne uken vant han sølv i burger-NM. Foto:

Kjøkkensjef Sondre Dyrdal fra Bien Snackbar på Danmarks plass tok sølv i burger-NM. Vinneroppskriften er ganske lik den de serverer på Danmarks plass, forteller han til BA.

DEL

At det lages god burger på Bien Snackbar har BA skrevet om før, men i helgen vant Bien-kokken Sondre Dyrdal sølv i burger-NM i Lillestrøm.

– Viktig med god burger

Vi laget en cheeseburger – egentlig mye slik vi gjør på snackbaren. Vi hadde ikke saus, men karamellisert løk og en ostefondy som vi «stringet» over, forteller han til BA.

Med seg i Lillestrøm hadde han sous chef Robin Baldi. Oppskriften falt tydeligvis i smak, og Bien-burgeren ble kun slått av norsk-amerikanske Ann Vestgren fra Raus Bar & Bistro i Lillestrøm.

Dommer Jørgn Lie har beskrev burgeren fra Bien-kokken slik:

– Smaker godt. God løsning på ost, litt salt. Mangler litt juice i form av en dressing, men saftig likevel. Syrlig god agurk og god løk som gjerne kunne vært stekt litt mer for å få frem karamellsmak. Et godt løft fra semifinalen, og en god burger verdig en sølvplass i NM.

– Det er viktig for dere å lage en god burger å Bien?

– Det er kjempeviktig. Det er det som betaler lønningen min. Jeg håper at vi leverer gode ting, sier han.

– Vi håpet på å vinne, men var ikke best på dagen. Kanskje neste år.

Les også: Her selger de ytrefilet til 3.500 kroner kiloen (BA+)

Les også: Politiet måtte stenge åtte steder som drev ulovlig (BA+)

Minst 18 prosent fett

Burgerkokken forteller at man trenger godt brød og mye fett for å lage en god burger.

– Du bør finne skikkelig gode brød, eller bake noen selv. Ha nok fett i kjøttet, og høy nok varme når du steker kjøttet, sier han.

Det skal være minimum 18 prosent fett i kjøttet for å få en skikkelig god og saftig burger.

– Og ikke ha for mye greier på. Ikke putt druer på hamburgeren.

– Hold det enkelt?

– Det enkle er ofte det beste. Fokuser heller på å få god stekeskorpe på kjøttet.

Restauranten får skryt

Ifølge kjøkkensjefen planlegger de å holde stø kurs fremover i lokalene på Danmarks plass.

– Visjonen er å lage en kjempegod burger, og ha noe som er litt mer folkelig. Fremover har vi lyst til å bli litt mer «snacksete», og ha litt mer barstemning. Vi har masse gjester, og mye å gjøre, så planen er bare å lage enda bedre mat og enda bedre stemning, sier Dyrdal.

Gjengen bak Bien og Bien Snackbar satser også andre steder i Bergen. Petter Lidal og Gard Haugland skal åpne restaurant i Kode 1 i Bergen sentrum. Det nye spisestedet åpner i mai og skal blant annet servere pizza laget i en vedfyrt steinovn fra Napoli.

Les også: Bien-kokkene åpner ny restaurant i Kode 1 (BA+)

Saken fortsetter under bildet.

Norgesmesterskapet ble arrangert på Smak 2017 i Lillestrøm denne uken. Disse deltok:

Sondre Dyrdal/Bien Snackbar

Ann Vestergren

Richard Nystad/Kokk fra hagen

Cecilie Lorentzen/BugerMan

Daniel Fodnes/DEG 16

Anne-Lise Sørensen, Patricas

Faste Grøt, Nordpå fjellhotell

Kjell Nyhagen/Fazer Food Service

Artikkeltags