Nå blir det flere studieplasser i Bergen

Som en konsekvens av budsjettforliket mellom Venstre, KrF og regjeringspartiene ble det i dag klart at Universitetet i Bergen får 50 nye studieplasser og Høyskolen i Bergen får 7 nye stipendiater.

Som en konsekvens av budsjettforliket mellom Venstre, KrF og regjeringspartiene ble det i dag klart at Universitetet i Bergen får 50 nye studieplasser og Høyskolen i Bergen får 7 nye stipendiater. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Krisen Vestlandet gjennomgår nå, gjør det nødvendig å legge til rette for nye studieplasser, sier Idun Bortne, gruppeleder for Venstre i Bergen.

DEL

Som en konsekvens av budsjettforliket mellom Venstre, KrF og regjeringspartiene ble det i dag klart at Universitetet i Bergen får 50 nye studieplasser og Høyskolen i Bergen får syv nye stipendiater, ifølge gruppeleder i Bergen Venstre, Idun Bortne.

I forliket ble det enighet om å bevilge 100 stipendiater og over 500 nye studieplasser til universiteter og høyskoler, ifølge Terje Breivik, stortingsrepresentant for Venstre.

– Dette er en satsing som kommer i tillegg til det som allerede lå i budsjettforslaget fra regjeringen, sier Breivik, som selv har vært med å forhandle budsjettforliket.

Kan omskolere flere

Rektor ved universitetet, Dag Rune Olsen, forteller at de har bedt om å få flere studieplasser.

– Med den økte arbeidsledigheten man opplever nå, vil det bli mer attraktivt å studere. Mange vil heller det enn å gå direkte ut en ny jobb. Dette gir oss en større mulighet til å bidra til omstillingen Vestlandet nå gjennomgår, sier rektoren.

Olsen legger til at man med flere studieplasser kan omskolere flere som har blitt arbeidsledige.

– For eksempel i fornybar energi eller ved lærerutdanningen, sier Dag Rune Olsen. 

Han legger til at de er svært glade for utfallet av forhandlingene.

– Dette er veldig bra, sier Dag Rune Olsen. 

Da BA snakket med rektoren klokken 1130 fredag hadde det ikke blitt sendt ut noen tildelingsmelding fra departementet, og det var fortsatt uklart hvilke studieretninger som skulle styrkes.

Rektor ved UiB, Dag Rune Olsen, er glad for at universitetet nå får flere studieplasser.

Rektor ved UiB, Dag Rune Olsen, er glad for at universitetet nå får flere studieplasser. Foto:

– Ekstra viktige plasser

Venstre nevner også fallende oljepriser, og krisen på Vestlandet.

– Krisen Vestlandet gjennomgår nå, gjør det nødvendig å legge til rette for nye studieplasser. For de som nå mister jobben kan det være aktuelt å få ny kunnskap og skolere seg til andre typer jobber, sier Idun Bortne, gruppeleder i Bergen Venstre.

I budsjettbehandlingen skal de ha de fått flere tilbakemeldinger fra næringslivet om at det er nødvendig med flere studieplasser for å kunne avhjelpe den vanskelige økonomiske situasjonen.

– Derfor er disse studieplassene ekstra viktige for vår region nå, sier Terje Breivik.  

Artikkeltags