Knallvær i vente

Slik så det ut på Festplassen i midten av september. Nå blir det høstsol og varme igjen, selv om temperaturene riktig nok ikke blir fullt så høye som de var her.

Slik så det ut på Festplassen i midten av september. Nå blir det høstsol og varme igjen, selv om temperaturene riktig nok ikke blir fullt så høye som de var her. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det gjelder å holde ut fredagen. Fra lørdag går temperaturene strake veien oppover, sier statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid.

DEL

Etter noen stort sett oppløftende uker på værfronten har de siste dagene bydd på et skikkelig ruskevær i Hordaland. Det er imidlertid lysglimt i horisonten, og horisonten er nærmere enn den kan virke.

– September har gitt mye sol og varme, og det ser ut til at også oktober begynner bra. Vi har en lovende uke foran oss. Etter regn kommer sol, forsikrer statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Vervarslinga på Vestlandet overfor BA.

Varm luft som blir trukket opp fra kontinentet vil gi milde netter og temperaturer opp mot 15 grader på dagen.

– Det er en siste krampetrekning av en forsinket sommer. Finværet begynner utover lørdag, men de gode temperaturene dukker opp på mandag, sier Fagerlid, som tar et visst forbehold for usikre prognoser.

Advarer mot sommerdekk over fjellet

Tirsdag og onsdag skal få det beste været den kommende uken.

– Men det er snakk om en ukes periode med fint vær, sier Fagerlid.

Han advarte fredag ettermiddag likevel mot stor fare for snø i fjellet det nærmeste døgnet.

– Det vil kunne snø ned mot 8–900 meter, så det er ikke trygt å kjøre på sommerdekk over fjellovergangene. Snøen vil smelte i neste uke, så frem til det er det best å holde seg i lavlandet.

Artikkeltags