Premier League-kamp flyttet til 17. mai etter funn av falsk bombe

Manchester Uniteds kamp mot Bournemouth ble avlyst etter funn av en mistenkelig gjenstand i en av tribuneseksjonene.

Manchester Uniteds kamp mot Bournemouth ble avlyst etter funn av en mistenkelig gjenstand i en av tribuneseksjonene. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Manchester Uniteds Premier League-kamp mot Bournemouth er avlyst etter funn av det som viste seg å være en falsk bombe.

DEL

Manchester Uniteds Premier League-kamp mot Bournemouth ble avlyst etter funn av det som viste seg å være en falsk bombe. Kampen på Old Trafford er flyttet til 17. mai.

Det hele startet da tusenvis av tilskuere på tribuneseksjonene North Stand og Stretford End ble evakuert få minutter før opprinnelig kampstart klokken 1600 søndag ettermiddag. Kort tid senere ble også de to andre seksjonene evakuert.

– Fem minutter før avspark ble det meldt på høyttaleranlegget om «operation code red». Så ble to tribunedeler evakuert i rolige og kontrollerte former, forteller TV 2s kommentator på stedet, Kasper Wikestad, til NTB.

Kampen ble først utsatt 45 minutter, før det ble annonsert avlysning på grunn av sikkerhetsfrykt. Old Trafford har en kapasitet på 75.600.

Supporter: – Folk klatret over gjerder

Britiske medier meldte etter hvert politiet undersøkte mistenkelig pakke funnet på stadion. Ifølge nyhetsbyrået AFP skal en ansatt på stadion ha oppdaget en mobiltelefon festet til et gassrør i den nordvestlige kvadranten.

– Vaktene begynte å rope at vi måtte trekke ut på parkeringsplassen. Vi tenkte at det ikke var så alvorlig, men da det plutselig kom masse folk ble det litt action. Da skjønte vi at det var mer alvorlig enn vi først trodde, forteller United-supporter Christoffer Bjerknes, som ble bedt om å snu ved inngangspartiet, til NTB.

– Folk klatret over gjerder og gjorde alt for å komme seg ut.

Rett etter klokken 1730 bekreftet Greater Manchester Police at bombeeksperter hadde utført en kontrollert eksplosjon.

Senere skrev Manchester United på Twitter at den mistenkelige gjenstanden var en falsk bombeanretning. Hele stadion ble gjennomsøkt søndag kveld.

– Det er jo en ekkel opplevelse. Kjæresten min prøvde å ringe meg, men kom ikke igjennom, så det var jo en ekkelt for de hjemme også, forteller Bjerknes.

Nytt kamptidspunkt

Søndag kveld opplyser Premier League at kampen vil bli spilt 17. mai klokken 2100 norsk tid.

– Vi vil takke Manchester Uniteds ansatte, politiet og andre nødetater for innsatsen deres søndag, samt flyttingen av kampen til kommende tirsdag, heter det i meldingen.

Manchester United kan avansere én plass på tabellen til 6.-plass med poeng.

King: – Jeg var ikke redd

Norske Joshua King befant seg på Old Trafford sammen med resten av Bournemouth-laget for å spille sesongens siste seriekamp.

– Det går bra med meg. Jeg er fortsatt på stadion og venter på hva som skjer. Vi er i players lounge og venter på å få dratt. Jeg var ikke redd, sa King til NRK da dramatikken utspilte seg.

– Vi er fortsatt i garderoben. Det ser ut som vi er de siste som drar. Det har vært spent og nervøs stemning, fortalte Manchester United-spiller Ander Herrera til spansk radio.

Tilskuere ble bedt om å bli sittende

Kasper Wikestad satt på kommentatorplass på Sir Bobby Charlton Stand da meldingen kom. Den tribunedelen ble ikke evakuert. Det ble heller ikke East Stand.

– Det var litt frustrert stemning blant noen, men samtidig visste man ikke hva som skjedde utenfor stadion, sier han om tilskuerne som befant seg på de to tribunedelen som ble bedt om å sitte på plassene sine.

Én av dem var Trym Berggren Bakken.

– Vi så bare at de ble evakuert og fikk beskjed om å bli sittende. Det gikk greit de første ti minuttene, men så ble det buing og dårlig stemning.

– Jeg ble litt skjelven da de kom med bikkjer, men det var ikke veldig dramatisk der vi satt.

Oliver Kay i The Times meldte at politiet undersøker en mistenkelig pakke.

Daniel Taylor, fotballskribent i The Guardian, skriver på Twitter at det ikke er kommet noen offisiell uttalelse fra klubben, annet enn at to tribuneseksjoner er evakuert etter det som ble omtalt som «kode rød».

Det er usikkert når kampen vil bli spilt.

Artikkeltags