Har du fått med deg den australske rapperen The Kid Laroi, artisten bak superhiten «Stay»?

Sammen med den amerikanske rapperen Nardo Wick, har han nettopp kommet ut med en rykende fersk musikkvideo til låten «Burning Up» – og det er en produsentduo fra Bergen som har tatt på seg jobben.

Det var 730.no som omtale saken først.

Bergenserne Sigurd Fossen og Christer Dyngeland jobber begge i det prisvinnende produksjonsselskapet Sølvrev, og står blant annet bak flere av musikkvideoene til Aurora.

Nå er de produsenter av den nye musikkvideoen til The Kid Laroi og Nardo Wick.


Tidspress

Sigurd hadde akkurat tatt sommerferie, da det amerikanske mediaselskapet Lyrical Lemonade ringte og spurte om han ikke ville produsere musikkvideoen til «Burning up».

Da var det knappe ni dager til innspilling, og Sølvrev hadde tatt sommerferie.

– Det var jo en utfordring å stelle det hele i stand på så liten tid, spesielt når innspillingen krevde fire ulike lokasjoner, flere tekniske elementer, men takket være et fantastisk team gikk det veldig bra. Artistene ga virkelig alt, og jeg tror alle følte det var en spesiell energi over prosjektet gjennom hele innspillingen

Filmen ble spilt inn i Larvik og er preget av norsk natur.

– Av alle alternativene var Norge det mest interessante. Jeg har vært her en gang før og husket det som veldig vakkert, sier stjerneregissør Cole Bennett i en bakomfilm.

Regissøren står bak musikkvideoene til noen av verdens største artister, deriblant Justin Bieber, Post Malone og Eminem.

Etter litt undersøkelse fant regissøren ut at Sølvrev var et passende produksjonsselskap for videoen.

Det ble altså ikke noen særlig lang sommerferie på Sigurd og teamet i Sølvrev.

Selvlært

Sigurd har jobbet i Sølvrev helt fra selskapet ble grunnlagt av Terje André Helgheim i 2015. Den gang holdt selskapet kun til i Bergen, men nå har de utvidet med en filial i Oslo.

Det var skating som gjorde at Sigurd fikk øynene opp for filmkunsten.

– Jeg skatet i 14-årsalderen, og tok med kamera for å filme noen triks. Jeg fant fort ut av at det var gøyere med kamera enn med selve skatingen, forteller han til BA.

Etter dette begynte Sigurd med å lage film og musikkvideoer med venner, og er helt selvlært.

Han har jobbet som både klipper, produsent og regissør, og har en rekke imponerende prestasjoner bak seg.

Han har blant annet regissert musikkvideoen til Aurora-låten «Cure for me», som vant pris for beste film under årets SRF Kuben. Christer Dyngeland var produsent av filmen.