Han er fortsatt originalmedlem i Savoy og har figurert både i konsertsammenheng og på studioinnspillinger med a-ha. Nå kan Frode Unneland også få en rolle i Weathervane.

  • Musikk

– Ja, det kan absolutt bli en mulighet. Han er jo «part of the family». Frode er en fantastisk fyr, både som musiker og som person, sier Waaktaar-Savoy til BA.

I slutten av juni ble det kjent at Weathervane er navnet på gitaristen og låtskriverens første musikalske prosjekt etter oppløsningen av a-ha. Bandet er en duo bestående av Waaktaar-Savoy og amerikanske Jimmy Gnecco.

Under Amandautdelingen i Haugesund hadde bandet sin første offisielle opptreden med låten til Morten Tyldum-regisserte «Hodejegerne». På scenen var også Savoy-trommis Frode Unneland.

Sist Frode Unneland og Waaktaar-Savoy stod på scenen sammen var da hele a-ha-familien samlet seg til konseptet «An evening with Morten Harket, Savoy and Magne F» i Royal Albert Hall i London i mai 2008.

ULIKT A-HA
Den New York-baserte nordmannen, som ble gjenforent med sine eks-kolleger i a-ha under den nasjonale minnemarkeringen i Oslo Spektrum søndag, blir euforisk når han beskriver stemningen rundt Weathervane.

– Det er en letthet rundt hele prosjektet, og både Jimmy og jeg liker følelsen av å jobbe slik vi gjør nå. Det er helt ulikt det jeg har gjort tidligere og jeg slipper den kvernen jeg har vært gjennom før, sier han med klar hentydning til a-ha.

Hva kan man vente av Weathervane? Har dere et album i tankene?

– Vi får se. Dette er en «fresh start», og alt har kommet i stand på kort tid. Jeg kan tenke meg å slippe to-tre singler til og så et album etter jul. Kanskje kommer vi også til å gjøre noen festivaljobber til sommeren.

Weathervane betyr imidlertid ikke nedleggelse av Pauls andre band, Savoy, som albumdebuterte allerede i 1996.

– Det kommer nok et nytt Savoy-album en gang i tiden også. Jeg liker ikke å si at jeg legger noe på is for godt.

– Ikke a-ha, heller?

– Hehe.

POSITIV
Frode Unneland er veldig klar på at han gjerne takker ja til flere jobber med Weathervane.

– Det er selvfølgelig interessant - det er alltid gøy å jobbe med Paul, sier trommeslageren som for tiden samarbeider med Sergeant Petter. Både live og i studio.

– Jeg takket ja til å spille på platen hans på én betingelse: at jeg også fikk være med å turnére, ler han.

Unneland gleder seg også til ekteparet Waaktaar-Savoy får tid til mer Savoy.

– Det blir definitivt en ny Savoy-plate, det gjelder bare å finne tid til å gjøre det.

BRUKER «A-HA-RESTER»
Paul Waaktaar-Savoy hadde flere a-ha-låter klare da beslutningen om å oppløse suksessbandet ble tatt i 2009. Nå kan låtene få et nytt liv i Weathervane.

– Jeg har alltid en god del ting liggende og det kan bli aktuelt å bruke de låtene jeg hadde laget med tanke på a-ha i Weathervane. Vi har allerede testet ut litt ting i studio.

37 år gamle Jimmy Gnecco varmet opp for a-ha på deler av bandets avskjedsturné «Ending on a high note» i fjor. I 2004 gjorde han også duetten «Someone to Die For» med Queen-legenden Brian May til «Spider-Man 2»-soundtracket. I tillegg er han frontfigur i rockebandet Ours. Waaktaar-Savoy håper å kunne jobbe mer i USA med Weathervane.

– Det kunne vært kjempeinteressant. Alle Jimmys kontrakter er skrevet i USA og hele hans kontaktnettverk er der. For ham er det faktisk veldig eksotisk å være her i Norge.