Absence Crew vant 100 000 kroner

Hallvard Haldorsen, Christopher Bottolfsen, Daniel Grindeland, Andreas Roksvåg og Piero Issa fra Absence Crew poserer sammen med Einar Busterud fra Norsk Tipping.

Hallvard Haldorsen, Christopher Bottolfsen, Daniel Grindeland, Andreas Roksvåg og Piero Issa fra Absence Crew poserer sammen med Einar Busterud fra Norsk Tipping. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Absence Crew stakk av med tittelen som beste produksjon og en sjekk på 100 000 kroner under utdelingen av Gullsekken.

DEL

– Dette er veldig stort og veldig gøy, sier Daniel Grindeland med et bredt smil om munnen.

For dansegruppen fra Bergen var det ikke bare pengene som gjorde at de brøt ut i jubelbrøl da vinneren i klassen for beste produksjon ble presentert. De vant med forestillingen «Askeladden på nye eventyr», som fikk terningkast 5 i BA.

– Det at vi faktisk vinner beste produksjon betyr mye. Det inspirerer oss til å jobbe hardere og komme opp med noe nytt og enda bedre, sier Grindeland.

Bergensgruppen har turnert i store deler av landet med forestillingen, og tilbakemeldingene har vært svært gode.

– Bare i dag er vi blitt invitert til å teste ut nye forestillinger i Sogn og Fjordane, forteller Piero Issa.

Gullsekken er en pris som deles ut til produksjoner og skoler som har utmerket seg i «Den kulturelle skolesekken».

ELSKER Å STÅ PÅ SCENEN

Prisutdelingen fant sted på Nordahl Grieg Videregående skole i Bergen onsdag ettermiddag. Prisen for beste produksjon var kveldens siste, og etter å ha fått den, skulle guttene fra Absence avslutte utdelingen med breaking i kjent stil.

Ingenting passet bedre for guttene som virkelig elsker å stå på scenen.

– Når jeg sitter i en sal og ser på show, blir jeg frustrert uansett hvor bra det er. Men det er bare fordi jeg vil stå på scenen selv, forteller Grindeland.

Nå skal guttene til Voss for flere forestillinger, før det braker løs med feiring av prisen og påskeferie på fredag.

FARGESPILL OGSÅ NOMINERT

Juryen bestod at Hildri Gulliksen, som er redaksjonssjef i NRK Super, Bodil Alver Moen, som er rektor i Søre Ål, Per Gunnar Eeg-Tverrbakk, som er kurator og billedkunstner, Arne Berggren, som er manusforfatter og regissør i tillegg til Marte Sivertsen og Julie Gamre, som er elever ved Lillestrøm VGS.

I tillegg til Absence var Fargespill også nominert med forestillingen «Stjerner i øyene». Onsdag ble juryen representert ved de to skoleelevene, som forteller at bergensbidragene skilte seg ut.

– Det var helt klart de to bidragene vi likte best, sier Julie Gamre (16).

– Både Absence og Fargespill er sterke formidlere som er flinke til å engasjere publikum, forteller Marte Sivertsen (16).

De to jentene røper at det stod mellom bergenserne i slaget om Gullsekken. Både store og små fra Fargespill var svært glade på Absence sine vegne.

JURY FRA ULLENSVANG

Det ble også delt ut priser for beste skole og elevenes pris. Her var ingen hordalendinger nominerte, men elevenes pris ble kåret av elever fra Hauso skule i Ullensvang.

De kåret «Paradis» av Teater Nova til vinner av elevenes pris.

Skoleprisen var det Iveland Skole fra Aust-Agder som stakk av med.

Artikkeltags