Advokat måtte steppe inn i skurke-rolle

Vanligvis jobber  Per Magne Kristiansen som skrankeadvokat.

Vanligvis jobber Per Magne Kristiansen som skrankeadvokat. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

– Nye Fyllingsdalen Teater avlyser aldri, sier Per Magne Kristiansen, som fylte rollen som skurk i «Pinocchio» da en skuespiller ble syk.

DEL

Per Magne Kristiansen sitter egentlig travelt opptatt med prosedyren til Sløvåg-saken, der han er forsvarer for Vest Tanks styreleder Trond Emblem. Saken går nå for Gulating lagmannsrett.

Likevel kunne ikke advokaten si nei da Jørn Kvist ba ham om å steppe inn i premierehelgen for stykket Pinocchio på Nye Fyllingsdalen Teater.

– IKKE FAEN OM VI SKAL AVLYSE

– Det er umulig å vite hva teatersjef Jørn Kvist kan finne på, så da han spurte meg, ble jeg egentlig ikke så overrasket. Å avlyse forestillingen skulle vi faen ikke, sier Kristiansen til BA.

Kristiansen, som sitter i styret i teateret, forteller at Nye Fyllingsdalen Teater aldri har avlyst en forestilling, og at det aldri var aktuelt å skuffe fire hundre barn som hadde gledet seg til å se «Pinocchio» søndag.

Det er en oppglødd skrankeadvokat som snakker med BA etter første forestilling.

– Ubeskjedent nok kan jeg si at jeg har fått tilbakemeldinger på at det gikk utrolig bra. Nå er jeg klar for å kline til i neste forestilling, sier advokaten.

NYTTIG ADVOKATERFARING

Kristiansen måtte steppe inn i rollen som skurk, og erfaringen som advokat kom godt med.

– Jeg er ikke redd for å stå alene, og få oppmerksomheten rettet mot meg. Også har jeg jo sett uhorvelig mange skurker opp igjennom..., sier Kristiansen.

Han synes ikke det var noe problem å lære seg teksten, og med tre timers prøvetid sammen med de andre skuespillerne var han klar for scenen.

– Det var helt forferdelig da vi våknet opp til nyheten om at hovedperson Yngve Seterås var syk, men Per Magne er jo viden kjent som en mann som er flink i manesjen på tinghuset. Han spilte en strålende skurk, sier teatersjef Jørn Kvist til BA.

Kvist måtte selv ta på seg rollen som hovedpersonen Gepetto, som også vanligvis blir spilt av Yngve Seterås.

TROR SLØVÅG PROSEDYREN BLIR BEDRE

Advokaten tror ikke Sløvåg-prosedyren kommer til å lide under at han måtte ta en liten teaterpause.

– Jeg tror faktisk den blir bedre, jeg.

Artikkeltags