Alle elsker Yngve

Yngve Sæthre vant Spellemannprisen i Produsent-kategorien. ? Nå skal jeg på fest med min gravide kone, sier han til BA.

Yngve Sæthre vant Spellemannprisen i Produsent-kategorien. ? Nå skal jeg på fest med min gravide kone, sier han til BA. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

– Det er ikke plass til den på Garage. De har ikke flere dører. Det må i så fall være til tamburinskapet, sier en lykkelig prisvinner Yngve Sætre til BA.

DEL

Riktignok vant han bare én harpe selv, men han var involvert i mange flere.

DumDum Boys, produsert av Sætre, vant i i kategorien Tekstforfattere. John Olav Nilsen & Gjengen, som også er en av Sæthres babyer, vant i Rock-klassen. I tillegg var Datarock nominert til årets popgruppe og Sverre Knutsen til tekstforfatter.

FESTKLAR: BA møtte en glad prisvinner bak Spellemann-scenen lørdag kveld.

– Hvordan skal du feire?

– Jeg skal på Spellemann-festen, men sammen med min gravide kone. Så vi kommer nok til å ta det litt med ro, sier prisvinneren.

Superprodusenter fra Industrihuset på Møhlenpris jobbet som produsent i Sigma Studio før han sammen med Jørgen Træen startet Duper Studio på 1990-tallet.

Han har hatt en finger eller to med i spillet på fem av DumDum Boys sine album og ellers produsert blant andre Anne Grete Preus, Ephemera, Vidar Vang, Trang Fødsel, Christine Sandtorv og gårsdagens Spellemann-vinnere i Rock-kategorien, debutantene John Olav Nilsen & Gjengen fra Loddefjord.

– STAS: – Det ble litt mye i år, ja, slår Sætre fast til BA.

– Litt?!

– Hehe? Noen år er det veldig stille. Da tenker jeg gjerne at «nei, nå gir jeg meg». Men så dukker det opp en eller annen artist som gjør at det blir gøy igjen.

– Det har vært spesielt stas med John Olav og de. Men det er et privilegium for meg å få jobbe med så mange flinke, sier Sæthre.

Han tror grunnen til at det er så mye bra musikk fra Bergen, er at bergenserne ikke stikker til hovedstaden for å bli popstjerner.

– Vi blir i Bergen, vi, mens folk fra andre byer drar til Oslo, slår Sæthre fornøyd fast.

Artikkeltags