Auksjonshuset Blomqvist i Oslo arrangerer holder nemlig sin første store samtidskunstauksjon, en ny storsatsning som de har kalt «Contemporary by Blomqvist».

55 verk skal selges under auksjonen, deriblant 16 fotografier. Kunstnere som Bjarne Melgaard, Bjørn Carlsen, Kjartan Slettemark og Dolk er på listen.

INGEN BUD

Den bergenske gatekunstneren Dolk, som for tiden oppholder seg i Japan, har med verket «Girl with Teddy» under auksjonen.

Opplaget er på 15 verk og prisen som Blomqvist har satt er fra 50 000 til 60 000 kroner. De andre Dolk-verkene som skal under hammeren er «Grenade Lovers» fra 2007, som ligger i samme prisklasse, og «Balaclava Girl» som er prissatt til mellom 60 000 og 70 000. Sistnevnte finnes det tre av.

Knut Forsberg er daglig leder hos Blomqvist. Siden det er første gang landets største kunsthandler holder en stor samtidsauksjon, har de satt forsiktige priser på verkene på «Contemporary by Blomqvist».

Mandag formiddag hadde kunsthandleren i Tordenskiolds gate ikke fått inn et eneste forhåndsbud.

– Prisene vi har satt på de forskjellige verkene har vi gjort med utgangspunkt i hvor mye de har blitt solgt for andre steder. I Dolks tilfelle vet jo vi at han selger unna trykkene som legges ut på nett på 1-2-3, men det er ikke gitt at det går like raskt på en auksjon som dette, forteller Forsberg til BA.no.

– Elementet med streetart på en gallerivegg kommer også inn her, og det er vanskelig å si hva verkene vil gå for selv om det er sentrale verk i Dolks produksjon.

REVET BORT PÅ TO MINUTTER

Et eksempel på Dolks gjennomslagskraft på nett fikk vi i mars i år da den bergenske kunstformidleren Handmade Posters la ut totalt 500 silketrykk av henholdsvis «Toy» og «Winner». Verkene ble solgt for 250 pund per stykk, drøyt 2238 norske kroner, og ble revet bort på drøyt to minutter.

Blomqvist Kunsthandel holder fem eller seks store auksjoner årlig. To av auksjonene konsentrerer seg utelukkende om Edvard Munch.