2

DAVY WATHNE

Davyyyyyy, Daaaavy Wathne, ingen er så kjent som han! Bare Jern-Erna er for tiden «mer» bergenser. Strålende fra EM i Portugal, som da han avsluttet kveldssendingen med å si at han bare skulle legge Mini før han dro på byen.

Sist nr. 3

3

HERMAN FRIELE

Borgermesteren er borte, lenge leve ordføreren! Selv om han sitter på oppsigelse, elsker han å representere Bergen. Klarer seg gjennom stormer om dårlig møteledelse og politisk rådgiver ansatt av Friele. Kaffekongen trakter nok etter 1. plassen igjen.

Sist nr. 1

4

RAYMOND KVISVIK

Sist nr. 8

Moroklumpen fra Greåker markerer seg både på og utenfor banen. Er Branns redningsmann, publikums yndling, Chess-ambassadør og venter nå barn med sin samboer Christin. Raymond er typen som liker å ha mange baller i luften!

5

SISSEL KYRKJEBØ

Satser alt for å nå toppen internasjonalt. Nå prøver hun uten han som stadig ble tatt for å være hennes far. Og vips, gir det resultater. Omtalen av skilsmissen gir henne seks plasser opp på kjendistoppen. Nye takter!

Sist nr. 11

6

MONS IVAR MJELDE

Sist nr. 4

Treneren fra Haus er ikke akkurat kjent for å slå seg løs med friske kommentarer i media. Er hele tiden opptatt av å bygge stein på stein. Greit nok. Men han kan komme enda høyere på listen hvis Brann får en skikkelig forsvarsmur.

7

KURT NILSEN

Kurt'en liker vi. Han har beholdt vettet i en sinnssyk bransje. Kaver litt internasjonalt i en kommersiell glipe mellom tenåringer og skeptiske, modne lyttere. Men han har jo snudd gliper til noe positivt før han, så stå på, Kurt!

Sist nr. 7

8

FRITHJOF WILBORN

Vil du bli millionær, gjør du som «Joffen», tar jobb som TV 2s potet. Det finnes knapt den ting han ikke brukes til. Nå seiler skogsmatrosen fra havn til havn i sommer-Norge. Sammen med Kvisvik, Bergens mest populære østlending.

Sist nr. 9

9

IDAR VOLLVIK

NY!

Eneste trønder som ikke blir pepet ut fra Stadion. Chess-kongen har nå plusset ytterligere 60 millioner kroner på kontoen og blir snart å se på fjorden i en 62 fots Sunseeker. Blir Norges svar på Donald Trump og skal gi folk sparken på TV Norge. Formodentlig via SMS.

10

DYLAN MACALLISTER

NY!

Surferen fra Australia har smeltet de fleste ungpikers hjerter. Men det var journalistdatter Maria Langeland som kapret Brann-spissen. Så langt er han langt mer kjent for sitt jentetekke enn fotballferdigheter. For på banen blir det sjelden stang inn.

11

LISBETH IVERSEN

Var en ukjent benkesliter i KrF som har overrasket alle som byråd med ansvar for miljø og byutvikling. Hun er ingen mørkemann, bobler av arbeidsglede og er barnlig utålmodig med visjonene sine for byen. Kom best ut i BAs evaluering av byrådene. Blondes have more fun!

NY!

12

ELI KARI GJENGEDAL

Rappet værdame-beibstatusen til Elin Tvedt så snart hun forsvant ut dørene på Nøstet. Så imøtekommende, sympatisk, strålende og munter at seerne driter i været. På tide å gi denne damen enda større oppgaver på TV 2. Regn med Eli Kari!

NY!

13

ENEVALD FLÅTEN

Sist nr. 13

Enevalds herlig politisk ukorrekte opptreden gir ham en selvskreven plass på listen. Lederen av Bergens største frikirkelige menighet irriterer på seg naboer, kvinner, homofile og muslimer. Snart er det bare hans egne disipler igjen.

14

MIA HUNDVIN

Sist nr. 10

Lesbisk, bifil eller heterofil. Mia Hundvin er uansett en av de største idrettsprofilene fra Bergen. Hun har nettopp blitt mor, men skal likevel gjøre comeback i norsk klubbhåndball. Så spørs det hvor lenge det blir til nummer to kommer.

15

KVINNER PÅ RANDEN

Ny sjanse til å få med seg Kjersti, Marit og Elisabeth siste show på Rick's til høsten. Har gjort drosjenæringen den bjørnetjenesten at det er blitt umulig å sette seg inn i en taxi uten å trekke på smilebåndet. – Taksameteret går!

Sist nr. 5

16

HELGE JORDAL

Med Vreeswijk-kabareten er han byens store teatereksport til Østlandet for tiden. Mannen som fikk en hel norsk ungdomsgenerasjon til å skarre på r-en etter «Orions belte», er noe av det mest bergenske vi har. Kom hem igjen snart!

Sist nr. 14

17

SONDRE LERCHE

En av få bergensere det er lettere å treffe på MTV enn på Torgallmenningen. Med nyplaten og videoen «Two Way Monolouge» er han i ferd med å vokse seg stor internasjonalt. Men glem ikke hvor du hører hjemme, little boy!

Sist nr. 27

18

HÅKON NJØTEN

Med luggen på snei og sjarmerende glis ble han jentenes Idol-favoritt. Vant ikke og gikk dermed glipp av både platekontrakt og platedebut. Nå må det mer til enn flørting med Sandra, ellers blir du stemt du ut av kjendislisten også.

Ny!

19

FRANK AAREBROT

I en mannsalder har valgforskeren med partibok fra Ap fortalt alle andre hvorfor oppslutningen er skrantende. Nå er Aarebrot selv foreslått som kandidat og må eventuelt gå fra å være ekspert til aktør. Vi regner med han lider valgets kvaler.

Sist nr. 22

20

PER-OVE LUDVIGSEN

NY!

Den tidligere badevakten fra Dalen er blitt stadig mer synlig i mediebildet. Det blåser på toppen i Branns sportslige apparat noe herr Ludvigsen fikk merke da han ble nedlesset med hatmail etter salget av Ivar Rønningen til Rosenborg. Årets selvmål?

21

THOR BREKKEFLAT

Herrens tjener mellom smitt og smau er selv blitt satt på gaten. På grunn av at han er separert fra sin andre kone, har Kirkens bymisjon parkert gatepresten for et halvt år. Men Brekkeflat vil nok fortsette med sine gode gjerninger for Gud og hvermann.

Sist nr. 36

22

DAGFINN LYNGBØ

Spiller på mange strenger nå. Er blitt en av Norges fremste standupkomikere uten å ha tråkket noen ned i grøften underveis. Kommer med eget band til høsten med det urbergenske navnet Rakadis. Har hatt suksess med det meste, selv i blanke messingen.

Sist nr. 21

23

KRISTOFFER JONER

Flyttet til Bergen fra Stavanger-strilelandet med sin bergenske samboer Therese og datteren Tea. Vi adopterer ham umiddelbart. Er den som har hatt mest å si for norsk films fornyede popularitet. Velkommen hjem!

NY!

24

MONICA MÆLAND

Byrådslederen er sjefen for de dårlige tidene, og påstår selv at hun aldri har lovet mer enn blod, slit og tårer. Har kommet seg greit unna de mange og dramatiske forslagene om kutt i Bergens-økonomien. Er likevel årets lyseslukker.

Sist nr. 32

25

JAM EGGUM

Sist nr. 28

Mistet grovt med poeng da han flyttet til Oslo, men viser nå sin («Mor, jeg vil tilbake»)-kjærlighet til Bergen ved å ha skaffet seg «hytte» på Sandviks-siden. Vender dermed tilbake med Jaguaren sin og sørger for at byen fremdeles har en solid dose melankoli.

26

TRUDE DREVLAND

Noe er det med gamle sirkushester. Trude var i mange år en profilert Høyre-politiker. Så forsvant hun fra politikken for å dukke opp igjen som helsebyråd. Der har hun markert seg så sterkt at hun effektivt skyver ektemannen Odd ut av listen. En Drevland er mer enn nok!

NY!

27

ESPEN GALTUNG DØSVIG

Restaurantprinsen er en av få som jubler over røykeloven. Nå går han også til filmen, men ikke til Hollywood. Unge Espen vil heller lage sitt eget Arnawood i Bergens mest forsømte bydel. Når Espen setter i gang, går det sjelden i sakte kino!

NY!

28

YLVIS

Ylvis lever! Vegard og Bård Ylvisåker underholder Tønsberg. Bør haste hjem for å passe komitronen sin. Vi er klare for mer, og dessuten venter Bård barn nummer to. Så snart finnes det enda en Ylvis-duo som skriker på oppmerksomhet.

Sist nr. 20

29

KURT ODDEKALV

Sist nr. 31

Enten begynner Kurt-en å gå tom for stim, eller så har han lært seg å jobbe i det stille. Oddekalv klipper et slips dann og vann, men det er lenge siden han har romlet med gifttønner. Har tydeligvis hatt godt av miljøforandring!

30

VICTOR D. NORMAN

Det var ikke for å ta det mer piano, men kanskje likevel, at omstridte Norman søkte om avskjed i nåde fra regjeringen. Han ville tilbake til NHH, der han umiddelbart trakk seg som rektor. To kjappe tilbaketog som er en studie verd!

Sist nr. 2

31

PIDDI

«S rokkar P rokkar! Fuck, ta de' te' dokkar!», rapper Spetakkel. De har både provosert, imponert og irritert hip hop-Norge med sin platedebut i år. Hvis du ennå ikke har hørt de dialekt-rappende buekorpsguttene, er du døv!

NY!

32

CARL FREDRIK SEIM

Det er ikke bare som kjendis det går nedover med den unge Mjellem-slakteren. Etter å ha blitt slått konk må også han fly billig med Sterling for å komme til sydligere breddegrader. Men siste ord er ikke sagt. Finansakrobater spretter gjerne opp igjen.

Sist nummer 16.

33

RUNE LARSEN

Bergens evigunge nostalgiker hviler aldri. Med sitt siste show, sammen med Tor Endresen (surprise!), viste han at det fortsatt kan være mye god underholdning i å se seg tilbake. Blir å se på skjermen igjen til høsten. Stand by, Rune!

Sist nr. 33

34

GUNNAR STAALESEN

Hvem kunne ane at det foregikk så mye skummelt i bergenske bakgater som det denne mannen har klart å koke opp i løpet av noen tiårs samliv med privatdetektiven Varg Veum. Nå blir det tegneserie av krimhelten også. Tegner godt!

Sist nr. 34

35

EPHEMERA

Spelemannsprisvinnere to år på rad. Har bevist for hele Norge at man ikke trenger å være brautende for å nå toppen som bergenser. Varmet opp for David Bowie, men insisterer takk og lov på ikke å ta av. Tre ekte sympatiske småtøser.

NY!

36

TERJE RØD-LARSEN

Den bergenseren som sterkest preger nyhetsbildet utenfor Norge. Siden 1993 har han jobbet for å få fred i Midtøsten. De siste fem årene som Kofi Annans personlige representant. På denne listen er det vel bare Mons Ivar Mjelde som har en mer krevende oppgave.

Sist nr. 26

37

ROBBIE WINTERS

NY!

Skotten har spilt seg inn i hjertene til Brann-fansen. Ikke så rart, det er stort sett Winters som står for det rødtrøyene greier å skape fremover på banen, og nå får han med seg en kompis på laget som han skal være støttekontakt for. Robbie lar pengene styre livet. Typisk skotte!

38

ÅGOT VALLE

Hun har markert seg sterkt i det siste som president i Odelstinget og leder av kontroll- og konstitusjonskomiteen. Valle tar denne jobben seriøst og er et våkent korrektiv, sist da statsministeren dro på Rimi-bryllup. Vi håper hun beholder Stillingen.

NY!

39

EVEN «MAGNET» JOHANSEN

Fikk «Lay, Lady Lay» på alles lepper, før han klinte til med en forfjamset Morten Harket under konserten på Vågen. For den som roper a-ha!, kan vi opplyse at selv om Magnet har tiltrekningskraft på begge kjønn, er han hetero og har en datter. Sorry gays!

NY!

40

TROND MOHN

Byens snilleste onkel har ikke gitt bort en idrettshall på flere måneder og faller nedover på listen. Vi håper at han ikke har låst seg inn i pengebingen og kastet nøkkelen. Men kjenner vi Trond rett, vil han nok ta sitt Mohn igjen!

Sist nr. 30

41

TROND VIGGO TORGERSEN

Pappaen til Flode, eks-barneombud og en av Norges morsomste menn de siste 25 årene, er også en av byens mest kjente. Han gjør gjerne et poeng av at østlandsdialekten ikke må tolkes som at han ikke er bergenser, og scorer på det selv om han ikke skarrer.

Sist nr. 25

42

TROND TYSTAD

Etter å ha forlatt maktens tinder, dro Tystad på klatretur i Andesfjellene. Vel tilbake har han taklet overgangen fra byråd til opposisjon på en god måte. Trond er ikke heltidspolitiker, men likevel blant de mest synlige i Aps bystyregruppe. Er og blir en tungvekter.

Sist nr. 35

43

TOR ENDRESEN

Trives oppsiktsvekkende godt i Se & Hør-spaltene. Ellers skorter det på nye påfunn fra en bergenser vi likevel ikke kommer utenom. For når Toren synger Nystemten før Brann-kamp, ønsker selv bortesupporterne at de var bergensere. Aldri falsk!

Sist nr. 38

44

KINGS OF CONVENIENCE

Eirik Glambæk Bøe og Erlend surfer i fremste rekke på den mye omtalte bergensbølgen. Når de nå skal følge opp den internasjonale suksessen, gjør de det med en video med små dansende bergensjenter. Helt Konge!

NY!

45

SVEIN ALSAKER

Statens mann i Hordaland er preget av embetsverdigheten og ikke den som søker mest oppmerksomhet. På grunn av havarert økonomi, har Bergen havnet under Alsakers kontroll. Kanskje kommunen bør gi ham en fortjenstmedalje?

NY!

46

BIRGITTE FRIELE

NY!

Bergens nye Robin Hood. Tar fra egen kasse og gir til de fattige og høster honnør og kritikk. Vil tydeligvis bruke sin familiearv mer offensivt enn mange andre av byens krøsuser. Her har kjendislisten fått et rikt tilskudd!

47

KARIN PARK

Da Karin fikk varme opp for Bowie i Oslo, ble en publikummer så sjalu at hun prøvde å ta synet fra Bowie ved å kaste en kjærlighet i øyet hans. (Det er i hvert fall det vi har hørt.) Beste svenske import siden snus og Jokke Björklund!

Sist nr. 42

48

HANS WILHELM STEINFELD

Snakkemaskinen fra Moskva leder NRKs mest hørte aktualitetsprogram på radio med en så frodig språkbruk at han overskygger alle debattantene. Regnes av nordmenn flest som noe av det mest erkebergenske som finnes. Har gitt byen en stemme.

Sist nr. 41

49

SEYI OLOFINJANA

Er i ferd med å finte seg selv helt ut av listen. For dette er Brann-spilleren som knapt har spilt en kamp i år og som er mer på reisefot enn «Gutta på tur». Røk uklar med Monaco men havner nok i utlandet om ikke så lenge. Takk for alt, Olof!

50

RØYKSOPP

Soppene henger i en tynn tråd på listen. Snart må elektronikaduoen komme med noe nytt, for det blir ikke røyk uten ild. Minus for at de av og til later som om de er fra Tromsø og for et parodisk forhold til interesse fra media.

Sist nr. 40

HELT UTE:

- Anne-Grete Strøm-Erichsen, ja hvor ble hun av etter at Ap forlot byrådet?

- Odd Drevland er blitt skubbet ut av listen av sin egen kone. Trude eller ei!

- Varg Vikernes var inne på listen forrige gang, men det var nok bare et blaff.

- Harald Andersen har holdt seg på matten i det siste. Har sheriffen gått tom for krutt?

- Guro Fostervold smiler søtt på skjermen, men er ellers temmelig sur.

KOMMER!

- Arne Bendiksen lanserer snart sine greatest hits. Kan stige som en blå ballong!

- Karl Arne Johannessen skal få skikk på Norges Idrettsforbund, stakkars fyr.

- Annie - herjer allerede hitlistene med singler. Til høsten kommer debutplaten.