Tidligere denne uken publiserte Strøm, trommeslageren som spiller med alt fra Lars Vaular til Ylvis, et bilde på sin Instagram-konto av et Ralph Myerz and the Jack Herren Band-klistremerke på en gråblå vegg.

En av kommentarene under bildet var «Good Times». Nå blir det mer «Good Times» for bandets tilhengere. 26.desember gjør elektronikagruppen comeback.

– LITT SOM WOODSTOCK

Ralph Myerz and the Jack Herren Band ble dannet allerede i 1997 og debutsingelen «Nikita» ble gitt ut på Tellé Records i desember 1999. Bandet hadde 2000-tallet som sitt definitivt mest aktive tiår før Thomas Lønnheim forlot bandet på tampen av 2008. Etter en Europa-turné året etter har gruppen med det særdeles gode live-ryktet sporadisk figurert på konsertscener både i Norge og i utlandet, men aktivitetsnivået kan ikke måles mot det de engang hadde.

Som Strøm sier; «det store comebacket har latt vente på seg».

– Vi har spilt alt av scener i Bergen opptil flere ganger, men ærverdige Ole Bull Scene er lett det stiligste lokalet i byen, og omgivelsene er perfekte for Ralphenes tilbakekomst. Herre min hatt, 700 av våre beste venner skvist innenfor Ole Bull husets 4 vegger midt i romjulen, kommer til å bli helt legendarisk. Og litt som Woodstock - i det at folk kommer til å lyge på seg i ettertid, at de var der på denne legendariske kvelden i julen 2014, sier Tarjei Strøm til BA.

Thomas Lønnheim, som i dag spiller i Sahg, blir ikke med på gjenforeningen.

– Det føles naturlig at det er den gjengen som har holdt navnet i live siden 2009 som gjør dette. Da Thomas sluttet hadde vi turnert i ett sett siden 1997 og det hadde gått utover alt fra familie til venner og ting ble lagt på is etter en turné året etter. Siden 2009 har vi innimellom forsøkt å presse inn en festivaljobb eller konsert med «Ralphene», men nå så vi alle at vi hadde et hull i kalenderen og ville gjøre dette.

VIL TA PLASSEN TILBAKE

– Det ville vært for dumt å ikke ta vare på den arven som Ralph Myerz and the Jack Herren Band har. Og det Erlend og jeg har sett gjennom disse årene er at ingen har tatt den tronen vi hadde. Den eneste vi trenger å gjøre er å pusse den litt. Vi vil rett og slett ta tilbake plassen vår i det norske livemarkedet.

– Du spiller med utallige norske band og artister i tillegg til å være programleder for «Stjernepose» på P13. Hvor havner Ralph Myerz and the Jack Herren Band på prioriteringslisten fremover?

Dette blir nå førsteprioritet for meg nå. Sånn må det være. Både Erlend og jeg har hoppet på tog som har gått veldig fort begge to. Nå må jeg fokusere på dette. Og selv om det er en klisjé så har vi blitt eldre og for min del har jeg plukket opp og fått erfaringer fra alle jeg har spilt med, om det er den militære presisjonen til Ylvis eller entusiasmen til Datarock.

Sellevold har blant annet gitt ut plater under Ralph Myerz-navnet de seneste årene, samarbeidet med Snoop Dogg og vant senest i januar i år Spellemannprisen for albumet «Super Sonic Pulse». Grunnstammen i Ralph Myerz and the Jack Herren Band, Sellevold og Strøm, har også skrevet nytt materiale.

Knut Schreiner har jo begravet albumet nå, men Ralph Myerz and the Jack Herren Band har aldri vært veldig trendy, så kanskje vi slipper et dobbeltalbum. Det kommer uansett ny musikk i 2015.