Bergenser spiller med Bieber

Bergenseren Fredrik Halland synes det var en utrolig opplevelse å spille med Justin Bieber og produsent Rodney Jerkins.

Bergenseren Fredrik Halland synes det var en utrolig opplevelse å spille med Justin Bieber og produsent Rodney Jerkins. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Gitaristen Fredrik Halland fra Bergen møtte Justin Bieber og spiller på hans nye singel.

DEL

«Dette er Justin Biebers nye singel «Roller Coaster». Jeg spiller gitar på den» skriver gitaristen Fredrik Halland fra Bergen på Facebook.

– Hvordan fikk du spille med popstjernen Justin Bieber?

– Jeg ble introdusert til produsent Rodney Jerkins av agenten min. Han inviterte meg over til studioet sitt, forteller 20-åringen som har satset på en karriere i USA.

– «Hei, har du lyst til å spille på en ny låt jeg jobber på med Justin Bieber», spurte Jerkins. Jeg fikk ganske frie tøyler. De hadde et refreng, og Justin Bieber nynnet på melodien. Jeg spilte noen idéer, og så brukte de en av dem. Jeg vet ikke om den låten kommer ut, sier Halland.

– Ble du litt «starstruck»?

– Nå har jeg truffet ganske mange kjendiser her borte, men det var kjempekult.

Hør låten nederst i saken. (På mobil? Prøv denne Youtube-lenken.)

– UTROLIG OPPLEVELSE

– «Roller Coaster» spilte jeg på her i studioet mitt. Jeg fikk melding fra Rodney Jerkins om jeg kunne legge på gitar på Biebers låt. Jeg skulle til New York for å spille konsert, og var allerede for sent ute til flyet. Jeg var ganske stresset, men la på gitar, og sendte det. Jerkins sa det var supert, forteller gitaristen.

Popstjernen Justin Bieber har solgt over 17 millioner album. Dette skriver Bieber selv om «Roller Coaster» på sin hjemmeside:

«Forhold har sine opp- og nedturer, akkurat som livet har det. Jeg prøvde å fange den følelsen i denne låten.. Du må bare alltid huske at selv når det føles som om alt er på bånn, vil du klare å komme deg opp igjen».

FUNKY

– Hva synes du om låten?

– Den er jo bra den. En veldig funky låt, sier Fredrik Halland.

Bergenseren har tidligere vært mest kjent som bluesgitarist. Han gikk i lære hos gitarist Mads Eriksen, har studert ved The Musicians Institute i Hollywood, og spiller med Colbie Caillat. Nylig spilte han også på American Music Awards med Jesse McCartney.

– Nå har jeg spilt en god del med Colbie Caillat, det er en helt annen greie å spille i studio enn å spille på turné, det er utrolig bra. Men det var en utrolig opplevelse å få være med Rodney Jerkins og Justin Bieber, og være der når de skriver låtene, sier Fredrik Halland.

Artikkeltags