For tiende gang arrangeres festivalen Kongsberg Krim denne uken. På festivalen deles også Maurits Hansen-prisen ut til årets krimdebutant. Den drar tidligere BA-journalist Monika Yndestad drar til Kongsberg på torsdag for å hente. I fjor var det Jørgen Brekke som vant den samme prisen for boken «Nådens omkrets».

– Nei, hva betyr det å vinne en pris? Jeg har aldri vunnet en pris som forfatter før, sier Yndestad som får prisen for 2012-utgivelsen «Jentene på balletten». Oppfølgeren som har arbeidstittel «Gullparaplyen» slippes på starten av 2014.

– Boken fikk en fantastisk mottakelse, både hos kritikere og lesere. Alle lesere er like viktige, men det er klart at det er moro at det er en fagjury som har gitt meg prisen, sier forfatteren.

Litteraturfestivalen Kongsberg Krim ble første gang arrangert i 2004. I seks dager skal søkelyset rettes mot norsk kriminallitteratur. Yndestad har planer om å bruke mange bøker på sin hovedfigur, krimjournalisten Alice Bratt.

– Det store målet er syv bøker om Alice Bratt. Bøkene kobles opp mot de syv dødssyndene, selv om jeg ikke følger det slavisk. Bok nummer to sendes snart i trykkes og jeg vet allerede hvordan bok tre skal bli.

Forfattere som Knut Faldbakken, Jørn Lier Horst, Gunnar Staalesen og Tom Egeland deltar også på festivalen.