Bruce flagget og rocket for Norge

Bruce Springsteen, trommis Max Weinberg, gitarist Steven van Zandt og resten av E Street Band overbeviste på Valle Hovin i Oslo lørdag kveld. Mandag og tirsdag spiller de på Koengen.

Bruce Springsteen, trommis Max Weinberg, gitarist Steven van Zandt og resten av E Street Band overbeviste på Valle Hovin i Oslo lørdag kveld. Mandag og tirsdag spiller de på Koengen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Hallo Oslo, hvordan er det med dere?

DEL

Det var de første ordene Bruce Springsteen ytret fra scenen – før han gjorde åpningslåten alene på kassegitar og munnspill.

40.000 forventningsfulle publikummere var samlet på Valle Hovin i Oslo lørdag kveld for å høre rockeveteranen og hans E Street Band i kjølvannet av den vredesfylte platen «Wrecking Ball», som kom i vår.

Han hentet inspirasjon til de mange sterke låtene fra småkårsfolk tøffe kår i USA nå – og også dels sviket mot innbyggerne i New Orleans etter orkanen Katrinas tragiske herjing.

NORSK OG AMERIKANSK FLAGG

Springsteen var svært klar over at han spilte kvelden før en skjebnetung dag for Norge – årsdagen for terrorhandlingene på Utøya og i Regjeringskvartalet.

Det norske flagget vaiet på ene siden av scenen, Stars and Stripes på den andre.

En lokal regnsky hang lenge nok over arenaen til at folk tok på seg medbrakt regntøy. Men solen kom fram – kvarteret før The Boss entret scenen.

– Dere jaget vekk regnet, sa han senere.

«CITY OF RUINS»

«City of Ruins» ble kanskje den nærmeste om enn indirekte hilsenen til nordmenn om Utøya, der han innledet om avskjed og om å bli forlatt.

Da ble linjene «Are we missing anybody» sterke, men samtidig dro han muntert i vei på neste låt – om å danse hele natten i «Dancing in the Moonlight».

Den utvalgte publikumslåten – ønsket ved hjelp av plakater blant publikum, ble «Ain't I Good Enough for You», som stammer fra «Darkness on the Edge of Town»-opptakene.

I STORSLAG

Da hadde Springsteen ledd godt av en plakat med «Who is Bieber» på, og spurt om det var en nordmann.

– En obskur låt, fastslo Springsteen og spurte de andre i bandet hva den gikk i.

– A, lød svaret. Det ble litt intens øving, med en glisende The Boss som fastslo: «– Vi jammer, det er en start».

Men fint ble det. I det hele tatt var det en sjef og et band i storslag – noe som lover godt for først bergenserne mandag og tirsdag og deretter svenskene.

Artikkeltags