Carl Espen Thorbjørnsen har vunnet Talentiaden på Osterøy, men har aldri vært musiker på heltid. Nå er bergenseren en av Melodi Grand Prix-favorittene, og har signert platekontrakt med Sony Music.

– Det er utrolig gøy. Jeg er ganske i ekstase for tiden. Målet og drømmen om å synge for flest mulig er enda nærmere. Å komme med i MGP og så bli signert av Sony er helt vilt, synes Carl Espen Thorbjørnsen.

Han trengte bare å spille 15 sekunder av MGP-låten «Silent Storm» på NRKs pressekonferanse for å sikre seg platekontrakt. Sony Musics representanter tente, og få dager senere var avtalen på plass. På onsdag slippes singellåten som er skrevet spesielt til Carl Espen av kusinen, bergensartisten Josefin Winther.

– Å ha backingen fra Sony er vanvittig stort, synes Carl Espen, som til vanlig er salgskonsulent i Hole Glass.

– Det er alltid spennende når slike bortgjemte talenter dukker opp fra ingenting, og vi er veldig fornøyde med å ha fått på denne avtalen på såpass kort tid, sier Sony Musics Leif Ribe til BA.

– Vi gleder oss til resten av Norge også får oppleve Carl Espens fantastiske stemme, erklærer han.

FAVORITT

Lederen av den norske MGP-klubben har Carl Espen som sin favoritt.

– Denne balladen kan fort komme til å slå oss i bakken. Han er en normal utseende kar, men har en stemmeprakt som er overdådig. Han er helt uten erfaring, men lykkes han på scenen tror jeg fort vi får se en litt annen sjanger vinne i år enn i fjor, uttaler Morten Thomassen i MGP-klubben.

– Det er veldig smigrende og kjempegøy å høre. Det tar jeg som en stor kompliment, sier Carl Espen Thorbjørnsen.

– Det er litt spesielt å stille med en ballade i MGP, du kan ikke trøkke til like mye som de andre?

– Det setter ekstra press på meg, det er veldig nakent og avhengig av at jeg leverer 100 prosent.

Men Carl Espen har roen, og går til sangpedagog for å få gode råd.

– Først og fremst gleder jeg meg til Grand Prix.

9. mars går han på scenen i Oslo i delfinalen i Melodi Grand Prix.

INSPIRASJON

I høst ble bergenseren også vokalist i tributebandet Ping Floyd.

– Jeg er stor fan av Pink Floyd, så det er veldig gøy.

– Er det noen artister som har inspirert deg?

– Jeg vokste opp med Jan Eggum og De Musikalske Dvergene, og hører på dem ennå. Jeff Buckley har vært et stort idol for meg. Det er nesten ingen som når opp til ham stemmemessig, synes Carl Espen Thorbjørnsen.

Tidligere har han koret for kusinen Josefin Winther. Dette sier hun om Carl Espen:

– Carl Espen har alltid hatt en helt fantastisk stemme, og jeg har alltid hatt bak i bevisstheten at den må flere folk få høre. Rett før fristen til MGP gikk ut bare skrev jeg en sang for ham. Jeg visste det var hans låt, forteller Josefin Winther.