Bergensartist Josefin Winther spiller fredag konser med sitt søskenbarn, og nylig vinner av Melodi Grand Prix, Carl Espen Thorbjørnsen, på utestedet Garage.

– Garage har alltid vært en scene nær hjertet mitt. Man kjenner som oftest halve publikum. Det blir helt spesielt, sier Josefin Winther.

NYTT MATERIALE

Konserten har vært planlagt i flere måneder, og på onsdag var bandet, Josefin og Carl Espen i ferd med å finpusse på de siste tonene.

– Det blir en god blanding mellom rolige låter og rock. Jeg skal også spille den nye singelen min som jeg er i ferd med å spille inn, sier Winther.

Josefin Winther skrev teksten til vinnerlåten i MGP, og det er i utgangspunktet hennes konsert. Carl Espen skal være vokalist på noen av låtene. Dette inkluderer selvfølgelig også låten «Silent storm».

Josefin Winther er bosatt i London, og hun har gitt ut to album, en EP og flere singler. Hun har også spilt omkring 300 konserter i Norge og utlandet.

VIDERE SAMARBEID

Carl Espen har tidligere jobbet som dørvakt på Garage, men han har nå tatt en pause.

– Jeg har hatt lyst til å spille på Garage selv. Så dette tror jeg blir kjempegøy, sier MGP-vinneren.

Winther tror nok at Carl Espens seier i Melodi Grand Prix vil trekke litt ekstra publikum til konserten.

– Jeg ville at han skulle få spille for folk hjemme. Dette var noe av bakgrunnen for at jeg inviterte han med som «special guest» under konserten, sier Winther.

Hun tror de to fortsatt kommer til å samarbeide i tiden fremover.

– Jeg har lyst til å skrive flere låter for ham. Kanskje i forbindelse med et album, men dette er ikke avgjort ennå, sier Winther.

Carl Espen setter også pris på samarbeidet.

– Det har vært veldig greit å ha Josefin der. Hun kan jeg spørre om alt mulig, og hun har et veldig edruelig forhold til dette med MGP-seieren, samt alt som følger med den, sier Carl Espen Thorbjørnsen.