– Cash tok seg av meg i noen dager da min søster døde i 1976. Han og June var de hyggeligste personene på kloden. Du finner ingen bedre. Hver jul var jeg med pappa på besøk til dem. Da spilte vi alltid mye musikk, sier Bare Jr. til BA.

Som sønn av countrylegenden Bobby Bare vokste han opp i et Nashville der nabolaget var fylt opp med legender. Pokerslagene hjemme hos Bobby var legendariske.

– George Jones og Tammy Wynette var naboer en periode. Og hver gang Kris Kristofferson, Waylon Jennings og andre spilte poker, fant jeg øl til dem. Jeg måtte jo bare bli musiker. Dessverre. For det er jo en drittjobb, flirer Bare Jr.

FÅTT BABY

Han ankom Bergen i går. Først var det øving, siden ventet Soundtrack Of Our Lives på Hulen. Og Bare Jr. er i fyr og flamme hver gang han er i Bergen. Sist gang var under Ole Blues i mai.

– Da festet vi hele natten. Utrolig gøy. Konserten på Garage var også et av høydepunktene på turneen. Konserten nå blir mer akustisk, med mange låter fra nye «From the End of Your Leash».

– Har det skjedd mye siden sist?

– Jeg har giftet meg og fått en datter, Isabella Bare. De er hjemme i Nashville. Nå har jeg vært vekke fra dem i tre dager, så savnet er sterkt. Jeg får heller dyrke mitt hemmelige norske liv, ler Bare Jr.

Han og Mark Nevers fra Lambchop har også produsert en ny plate for Bobby Bare, «Psychedelic Crooner». Den kommer på nyåret. Håpet er at platen vil gjøre det samme for Bobby som Rick Rubin-produserte «American Recordings» gjorde for karrieren til Johnny Cash i 1994.

– Cash' sin plate var veldig strippet ned, vår er mye mer produsert. Låtene er gamle, men det er ikke de mest åpenbare valgene. Vi holder på å deale med plateselskaper nå, sier Bare Jr.

Han spiller på Madam Felle i kveld.