Charlotte leder Bergens-satsing

DRØMMEN LENGE: ? Det er ingen hemmelighet at jeg er en musikknerd. Drømmen om å drive et eget musikkmagasin har vært der lenge, sier Charlotte Thorstvedt.

DRØMMEN LENGE: ? Det er ingen hemmelighet at jeg er en musikknerd. Drømmen om å drive et eget musikkmagasin har vært der lenge, sier Charlotte Thorstvedt. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Den nye, bergenske nettsatsingen hissig.no er tilgjengelig fra i dag av, med Charlotte Thorstvedt som redaktør.

DEL

– Jeg elsker å ha mange baller i luften. Det som gjør meg mest glad her i livet er å jobbe med musikk, både direkte og indirekte, sier redaktøren for den bergenske nettsatingen hissig,no, som tar sikte på å skape en ny type ny brukeropplevelse innen musikkmagasiner på nett.

Den bergenske designeren, fotografen og regissøren Bjørn Myreze er den som får det nye musikkmagasinet på nett, men Charlotte Thorstvedt har vært en viktig pådriver.

– Vi oppdaget vår felles interesse for musikk under innspillingen av en TV 2-promo der jeg var regissør. Da hun hørte om min fortid i musikkmagasin på nett, fikk hun et kjempekick og sa at «dette må vi bare ta opp igjen». Engasjementet hennes ga henne redaktørjobben, sier Myreze til BA.no.

Musikkmagasinet hissig.no ble nemlig drevet fra Bergen i årene 2004–08 også.

– Den gang var vi studenter og nyutdannede som startet opp dette prosjektet. Det ble nedlagt etter hvert som vi dro hver våre veier.

Nå derimot, er det «cutting edge»-teknologi som ligger bak.

– Vi satser på at dette skal bli en ny type nettopplevelse, med en mer sømløs integrering mellom artikler, musikkvideoer og videointervjuer. I tillegg skal det i samarbeid med beat.no bli mulig å høre musikk på siden, lover Myreze.

MUSIKKNERD

Artist, TV-personlighet og DJ Charlotte Thorstvedt er både gudmor og redaktør i prosjektet.

– Det er ingen hemmelighet at jeg er en musikknerd. Drømmen om å drive et eget musikkmagasin har vært der lenge. Nå starter vi Hissig fordi jeg mener Norge trenger en nettside for musikkelskere, sier Charlotte Thorstvedt.

Hun har stor tro på at en nytt musikkmagasin kan spille en viktig rolle.

– Artister trenger en kanal for å kommunisere med publikum, og det håper jeg at vi kan bidra med. Dette trengs mer enn noensinne nå som Lydverket legges ned. Jeg håper vi kan fylle dette tomrommet. Vi har også egenproduserte videointervjuer med artister, og en spalte der vi anbefaler fersk, ny musikk, sier hun.

Charlotte Thorstvedt var også nylig i Bergen som DJ på Kosmo.

ØYA-TIPS

Bjørn Myreze er daglig kreativ leder i designbyrået Gosu Design. Det er gjennom dette selskapet at hissig.no får tilgang på teknologien som skal gjøre musikkmagasinet til en annerledes nettopplevelse.

– Vi blir tilgjengelig på Ipad samtidig med nettlanseringen, lover bergenseren.

På lanseringsdagen vil mange av artiklene handle om norske artister som er mer kjent i utlandet enn i Norge. I tillegg kan man selvsagt også finne Charlotte Thorstvedts tips til Øya-festivalen i magasinet.

Artikkeltags