Gå til sidens hovedinnhold

Clapton saksøker Rick's

Artikkelen er over 12 år gammel

Eric Clapton saksøker Rick's for opptil én million kroner. Bakgrunnen er en annonse i BA 6. august i fjor.

Clapton ber om en kompensasjon – oppad begrenset til 1.000.000 – for den urettmessige bruken av navn og bilde. I tillegg kreves det at Rick's betaler saksomkostningene.

Advokatfirmaet Schjødt DA henviser til flere lovparagrafer, blant annet «Åndsverkslovens vern av eget bilde», «Vern som varemerke», «Ulovlig bruk av varemerke» og «Markedsføringsloven» for å underbygge kravet.

– Saksøker var leid inn av Bergen Live for å opptre på Koengen. Samme dag gjennomførte saksøkte et kommersielt arrangement i sin nattklubb i Veiten 3. Reklameannonsen for saksøktes arrangement var inntatt i utgaven av BA som kom ut samme morgen. I annonsen er det inntatt et bilde av saksøker i A5 format. Videre betegnes arrangementet som «Eric Clapton Afterparty», heter det i begrunnelsen fra Schjødt DA.

RETTEN: De understreker at det innen finnes noen rettslig eller faktisk tilknytning mellom dette arrangementet og det som saksøker deltok i på Koengen samme dag.

Eric Clapton skal ha reagert umiddelbart på den urettmessige bruken av hans navn og bilde. Allerede den 14. august ble det sendt brev til saksøkte hvor krenkelsen påpekes. Henvendelsen ble aldri besvart, derfor havner saken i retten.

– Som internasjonalt velkjent utøvende musiker har Eric Clapton en sterk kommersiell interesse i hvordan hans navn og person brukes i reklameøyemed. Derfor reagerer han så sterkt i dette tilfelle, heter det i begrunnelsen.

MILLION: Advokatfirmaet hevder at Claption har en så høy markedsføringsverdi, at en slik bruk av bilde og navn normalt ville kostet firmaer – i dette tilfelle Rick's – én million dollar (6,7 millioner kroner).

– Saksøker har imidlertid forståelse for at et firma som Rick's vanskelig vil kunne betale den reelle pris for de markedsføringstjenester som selskapet her har tillatt seg. Derfor har vi tilbudt å gjøre opp forholdet minnelig ved betaling av den mer symbolske summen NOK 300 000, påpeker advokatene.

Dette avvises av Rick's. Saken havner nå i Bergen tingrett.