Tim Scott McConnell fra kultfavorittene The Havalinas fikk seg bergenskjæreste midt på 2000-tallet, og han spilte mye i Garage.

I den forbindelse snakket BA med ham flere ganger - i Bergen. Og da var Bruce Springsteen et hett tema.

EN HALV MILLION

For The Boss skyldte ham penger, trolig rundt en halv million dollar, for bruken av The Havalinas-klassikeren «High Hopes», som nå er tittelkuttet på Springsteens dagsaktuelle album.

Vi skrur tiden tilbake til 1996. Da samlet Springsteen sitt elskede The E Street Band i studio for første gang på tolv år. Blant låtene de spilte inn var nettopp Tim Scotts «High Hopes». Den kom med i dokumentarfilmen om gjenforeningen, «Blood Brothers».

– Springsteen så The Havalinas på klubb i Los Angeles tidlig på 1990-tallet. Han likte platen vår, så vi pratet backstage i flere timer. Da visste jeg ikke at han ville spille inn «High Hopes». Jeg har prøvd å finne frem til pengene jeg har krav på, men har ikke lyktes. Slik er bransjen, sukket han til undertegnede for første gang i 2003.

BOB DYLAN

Dette gjentok seg et par år senere i forbindelse med en ny konsert på Garage. Da nevnte han også Sheena Easton og diverse medlemmer av Guns N' Roses, som også har spilt inn Scotts låter uten å kompensere.

– Rådgivere har forespeilet meg at jeg muligens har krav på en halv million dollar fra Springsteen. Men jeg har ikke fulgt opp, og har heller ikke særlig orden på regnskapene, hevdet han da.

Historien vil også ha med seg at Bob Dylan inviterte The Havalinas med på «No Mercy»-turneen i 1990. De hang sammen på veien i flere måneder.

GARAGE I 1993

Nå får endelig Tim Scott McConnell valuta for låten. For Bruce Springsteen gir ut «High Hopes» i en ny versjon på sitt ferske album. Og der ivaretas alle låtskriverrettigheter.

For alle som digger, eller tror de digger, The Havalinas - er det bare å investere i livealbumet «Go North», som ble spilt inn på Garage i 1993. Der er en intens «High Hopes» et naturlig midtpunkt.