– Danse-deltakerne har et problem

 21. januar er det premiere på Marit Voldsæters nye show «Drit i å danse».

21. januar er det premiere på Marit Voldsæters nye show «Drit i å danse». Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Marit Voldsæter har ikke mye til overs for «halvgamle damer i paljettkjoler».

DEL

– Jeg blir stadig spurt om å delta i «Skal vi danse?». Svaret er alltid nei. Folk som har tid til å være med i serien, har et stort problem: De har ikke jobb. Jeg synes det er hysterisk hypet, å se på halvgamle damer i paljettkjoler, sier Marit til BA.

  • Puls

Det er tre år siden hennes første soloshow «Med ræven i fatle» hadde premiere på samme scene. 42 000 bergensere løste til slutt billetter. Totalt ble det solgt nærmere 80 000 billetter.

I det nye showet blir trekløveret Kai Taule, Christian Øverås og Ørjan Liavåg med på scenen, mens Erik Ulfsby skal instruere.

– I «Drit i å danse» skal jeg snakke mye om det å bli eldre. Som komiker tar jeg utgangspunkt i hvor jeg selv er i livet. I det nye showet skal jeg mene mer enn sist, være litt frekkere.

– Det blir baksnakking av andre, om meg selv og alt mulig annet.

SKAL SLÅ MIA: – Du har med Ørjan Liavåg denne gangen?

– Han blir en slags sidekick, som Espen Beranek Holm var det sist. Han er dreven i faget og kan helt sikkert bidra med mye. Jeg er så heldig at jeg har fått de folkene jeg ville jobbe med. Man må også være tidlig ute for å få de beste spilleplassene, sier Marit.

Ole Bull Scene er stort sett booket i hele 2010, men hun vil ikke forskuttere hvor mange forestillinger det blir.

– Hvis jeg slår Mia Gundersen, er jeg fornøyd, knegger hun.

– Sist holdt vi på cirka 200 forestillinger, og vi ble aldri ferdigspilt i Bergen fordi det gikk bedre enn vi trodde, men salgstall er vanskelig å spå.

MER PRESS: – Forventningspresset er stort?

– Jeg følte det var større sist. Da var det litt sånn: «Nå skal vi se om hun kan være gøy alene». Nå er jeg blitt mye mer vant med å stå alene. Uansett, jeg kan bare gjøre mitt beste, mener Marit.

Det blir jobbing i hele høst med showet, både i Bergen og Oslo. Innholdet er langt fra spikret.

– Det blir parodier, ulike typer, sang, stand up og noen storslagne numre. Jeg er på jakt etter folk som driter seg ut. Det er gull for oss komikere. Hva om Steinar Nilsen hadde tatt en Frithjof? Perfekt.

– Sist ville jeg kun ha nye typer. Nå er det ikke utenkelig at det dukker opp noen av de gamle kjenningene også, hevder Marit.

Artikkeltags