Dave Spilde skal lage svartmetall-thriller i Bergen

Davis Splide.

Davis Splide. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Dave Spilde skyter i Bergen til høsten.

DEL

– Vi håper på opptak i september. Det meste skytes i Bergen. Hovedrolleinnehaverne kommer til å være amerikanske. Det blir også flere kjente norske navn. Men disse blir ikke offentliggjort før på ettersommeren. SF skal distribuere filmen over hele verden, sier produsent Dave Spilde til BA her på filmfestivalen i Cannes.

Tom Nunan, eksekutiv produsent på Oscar-vinneren «Crash» (2004), er med på laget. Spillefilmen skrives og regisseres av den kjente norske musikkvideoregissøren Alex Herron.

– Alex jobber for kjente amerikanske medspillere på reklame- og musikkvideoer. Jeg var på rett sted til rett tid. Og har knyttet gode norske kontakter i ettertid. Filmen er fullfinansiert. Budsjettet ligger på cirka 12-14 millioner kroner.

– Og filmen skal hete?

– «Ritual». Svartmetall er et bakteppe. Vi har blant annet inngått samarbeid med folk i miljøet i Bergen, som Immortal. Det handler om amerikanere som skal på en musikkfestival i Bergen. Så havner de i skumle miljøer. Det blir en thriller, sier Spilde.

BOR I LOS ANGELES

Planen er å bruke Bergen sentrum bevisst i filmen. Rockesteder som Garage og Inside er blant aktuelle opptakssteder. Spilde, som også er markant investor i Bergen kommunes filmfond Fuzz, ønsker at «Ritual» skal gi Bergen en skikkelig industrieffekt.

– Det visuelle fra Bergen vil gjøre dette eksotisk i utlandet. Dette er noe særegent norsk, som få i USA kjenner til, påpeker han.

Spilde bor for tiden i Los Angeles, der han deler hus i åsen sammen med den verdensberømte norske musikkvideoregissøren Ray Kay fra Haugesund. Der driver han firmaet Trollbound Entertainment, som blant annet hjelper norske produsenter med filminnspillinger i USA – deriblant «Lillyhammer» og «Alt for Norge».

Som tidligere eier av BUG i Bergen, ønsker han at byens filmmiljø også skal kunne dra veksler på satsingen. «Jeg vil bruke nettverkene mine», sier Spilde klart.

Artikkeltags