Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 6Den mest spennende indiepopen i Norge

Artikkelen er over 6 år gammel

Team Me har en mystisk evne til å få deg til å synge med. «Blind As Night» er et av årets albumhøydepunkter.

Singelen «F is for Faker» har overbevist om at Team Me fortsatt lager noe av den mest spennende indiepopen i Norge. Låten er full av lidenskap, og «You’re one of a kind» er et hypnotisk refreng.

«Blind As Night» er definitivt mørkere enn det Spellemannpris-belønte debutalbumet, og tar deg med inn i drømmer, redsler og anger. Team Me mener selv platen er mer bandorientert, men både barnekor, strykere og blåsere bidrar til det ekstatiske uttrykket på noen av låtene. Bandet anført av Marius Hagen våger mer, og nærmer seg progpopen i noen orkestrerte spor.

DYNAMIKKENS MESTERE

Team Me er dynamikkens mestere, låtene deres utvikler seg og drar lytteren med seg med sin energi. Det er også strimer av lys i natten de synger om, som «You found a hidden song in all this wretchedness» i «Le Sound» og «When you handcuff all my melodies I’ll still have my voice» i «Steven».

Storslåtte, tunge «Riding My Bicycle (from Feddersensgate 5A to Møllervegen 31)» suser avgårde og hamrer seg etter hvert inn i hodet ditt med bønnen «release me and send me off to a place quiet and desolate». Den brenner av troen på sangens kraft til å ta deg til et annet sted.

Rocka «Kick & Curse» maler frem bildet av en eks som angrer på at han lot deg gå, fra knestående på gulvet. «Le Sound» er mer sart og vemodig med sitt bilde av lyden av latter. Mens energiske «The All Time High» er håpefull i sin lovprisning av øyeblikket, vel vitende om at kjærligheten ikke vil overleve natten.

«Blind As Night» er drømmepop ut av denne verden. Og «F is for Faker» er en av årets beste poplåter.

ILDFLUER I NATTEN

Team Me lager lidenskapelig pop som er som ildfluer i natten. Den lyser opp med sin inderlighet og kraft, i et land der noen fortsatt strever med å tro at de er noe.

«Blind As Night» vil bli stående som et av årets albumhøydepunkter. Team Me lager den mest spennende indiepopen i Norge. Du går glipp av noe hvis du ikke får med deg konserten 2. oktober på USF Verftet i Bergen.

Låter å laste ned: «F is for Faker», «Riding My Bicycle», «Kick & Curse», «Blind As Night».

Kommentarer til denne saken