– Det er helt vilt fint

Festspillsjef Anders Beyer var på plass på Crystal Castles på nyåpnede USF Verftet onsdag kveld. Allerede på fredag skal han se den amerikanske jazzrock-gitaristen John Scofield samme sted.

Festspillsjef Anders Beyer var på plass på Crystal Castles på nyåpnede USF Verftet onsdag kveld. Allerede på fredag skal han se den amerikanske jazzrock-gitaristen John Scofield samme sted. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

105 millioner kroner har det kostet. Onsdag kveld åpnet nye USF Verftet dørene for publikum for første gang.

DEL

I forrige uke var Real Ones første band ut på den nye scenen under et lukket arrangement for bransjen og for de som har vært med på byggeprosjektet. Onsdag var det offisiell åpning.

Klubbkonseptet Nabovarsel, som vanligvis holder hus på Landmark, startet sitt mangehodede DJ-sett klokken 2000 og en halvtime senere ble det holdt en liten åpning av huset før kveldens hovedattraksjon Crystal Castles gikk på scenen.

Byrådsleder Monica Mæland fikk æren av å åpne huset.

KRESEN PÅ LYD

I tillegg til at dette var den første kvelden som var åpen for publikum var en rekke kulturmennesker også på plass. En av de; festspillsjef Anders Beyer.

– Det er kompromissløst og helt vilt fint her. For oss som er kresne på lyd er det deilig å være på et sted som er dedikert til lyden, forteller dansken til BA.

– Man får rett og slett lyst å gå her fordi det er en førsteklasses sal.

– Hvem håper du Bergen klarer å lokke til seg med denne konsertsalen?

– Allerede på fredag skal jeg se John Scofield her så det begynner veldig godt.

KJEMPER MOT SENTRUM SCENE OG ROCKEFELLER

Litt lenger bak i lokalet treffer vi på Yngve Andersen fra Blood Command. Gitaristen som akkurat har kommet hjem fra oppvarmingsturneen Blood Command har vært på med skotske Biffy Clyro.

– Jeg er først og fremst veldig spent på lyden her i kveld.

Totalrenoverte Røkeriet USF er blitt omtalt som den konsertsalen Bergen har manglet for å lokke til seg de mellomstore, internasjonale bandene. De som ellers kun har vært aktuelle for Rockefeller og Sentrum Scene i Oslo. Andersen kommer ikke i farten på et band han vil se i den nye salen.

– Nei, men alle favorittartistene mine må gjerne komme, forteller Blood Command-gitaristen videre.

Artikkeltags